«Opel» cietīs zaudējumus vismaz līdz 2014.gadam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

 ASV autobūves koncerns «General Motors» (GM) paziņoja, ka tā Vācijas struktūrvienība «Opel» ar zaudējumiem strādās vēl vismaz divus gadus un, iespējams, ilgāk, atkarībā no tirgus tendencēm.

«Mēs cietīsim zaudējumus 2013. un 2014.gadā,» intervijā žurnālam «Focus» norādīja GM vadītājs Eiropā Stīvs Girskijs. «2014.gadā cerams, ka zaudējumi būs nedaudz mazāki. Līdzsvarota bilance tiks sasniegta vien 2015. vai 2016.gadā, atkarībā no tirgus situācijas.»

GM Eiropā pēdējo desmit gadu laikā cietis zaudējumus vairāku miljardu dolāru apmērā. Kompānija vienā brīdī plānoja pārdot «Opel», taču atteicās no šīs ieceres, kad nevarēja atrast piemērotu pircēju.

Ņemot vērā lejupslīdi Eiropas automašīnu tirgū, «Opel» decembrī paziņoja, ka 2016.gadā pārtrauks automašīnu ražošanu Bohumas rūpnīcā, taču solīja saglabāt tās darbību kā detaļu izplatīšanas centram. «Opel» Eiropā nodarbina 37 400 cilvēkus, tostarp 20 300 četrās rūpnīcās Vācijā.

Kompānijas vadītājs Tomass Sedrans intervijā «Focus» pavēstīja, ka «mēs vēl kādu rūpnīcu slēgšanu neplānojam.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu