Olšteins neizslēdz iespēju pretendēt uz satiksmes ministra amatu (100)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Neatkarīgais deputāts Klāvs Olšteins neizslēdz iespēju pretendēt uz drīzumā vakanto satiksmes ministra amatu, taču uzsver, ka amata kandidāts būs jāizvēlas «Vienotības» un neatkarīgo deputātu konsultācijās.

Koalīcijas līgums paredz, ka «Vienotībai» un pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem būs jāizvēlas nākamais kandidāts, un līdz marta sākumam, kad varētu beigties satiksmes ministra Aivja Roņa pilnvaras, vēl gaidāms daudz diskusiju, norādīja Olšteins.

Par savu varbūtējo kandidēšanu Olšteinam vēl būs jārunā ar pārējiem neatkarīgajiem deputātiem. Viņam arī personīgi jāizvērtē ieguvumi un zaudējumi no šādas izvēles.

Sarunas sākumā Olšteins uzsvēra, ka Ronis līdz šim ir veiksmīgi pildījis ministra pienākumus, piemēram, panākot dzelzceļa kravu apgrozījuma pieaugumu un lidsabiedrības «airBaltic» stabilizāciju.

Jau vēstīts, ka Ronim dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» uzsver Ronis, «koalīcijai ir iespēja turpināt strādāt». Demisijas tehniskās detaļas tuvākajās dienās satiksmes ministrs Ronis pārrunāšot ar valdības vadītāju Valdi Dombrovski (V), skaidro ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Komentāri (100)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu