Dombrovskis min Roņa demisijas iespējamos iemeslus (94)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Vēl ir pāragri atvērt politisko tirgu par iespējamajiem satiksmes ministra Aivja Roņa pēctečiem šajā amatā, jo vispirms visi aktuālie jautājumi saistībā ar ministra demisiju ir jāizrunā ar pašu ministru, šodien žurnālistiem pauda premjers Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis nedomā, ka satiksmes ministru Roni varēs atrunāt no demisijas, ja reiz ministrs par to jau ir publiski paziņojis.

Dombrovskis šodien žurnālistiem sacīja, ka pagaidām vēl diskusijas par vakanto amatu nesāksies, jo vēl piektdien, 18.janvārī, ir paredzēta tikšanās ar satiksmes ministru, lai izrunātu šos jautājumus.

Valdības vadītājs pieļauj, ka galvenais atkāpšanās iemesls ir saistīts ar skandalozo algu palielināšanu valsts kapitālsabiedrībā «Latvijas Dzelzceļš» un ministra nepiekāpšanos algas mazināt. «Ja ministram šādi risinājumi nav pieņemami, tad tā ir ministra izvēle,» teica Dombrovskis.

Viņam gan arī neesot skaidrs, kāpēc ministrs tik ļoti pretojas algu samazināšanai, neņemot vērā arī sabiedrībā valdošo noskaņojumu un situāciju valstī. Dombrovskis uzteica Roņa līdzšinējās spējas sabalansēt dažādus viedokļus, taču šajā gadījumā neesot saprotama motivācija.

Jautāts par iespējamiem satiksmes ministra amata kandidātiem, premjers norādīja, ka vēl ir pāragri atvērt politisko tirgu, jo vispirms visi aktuālie jautājumi saistībā ar ministra demisiju ir jāizrunā ar pašu ministru.

«Pašreiz mēs šo amatu vēl nedalām. Sākumā tiksim skaidrībā ar Roņa kungu,» viņš noteica.

Jau ziņots, ka satiksmes ministrs Ronis šodien paziņoja, ka atkāpsies no amata. Savu lēmumu viņš skaidro ar to, ka dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar koalīciju, gan opozīciju un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš nolēmis amatu pamest. Ronis arī norāda, ka pilnībā atbalsta Ministru prezidenta Dombrovska mērķi par Latvijas dalību eirozonā un Eiropas «kodolā».

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu