Āboltiņa sola, ka «Vienotība» nevirzīs savu satiksmes ministra kandidātu (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Diskutējot par nākamo satiksmes ministra kandidātu, visticamāk, tiks meklēts līdzīgs risinājums, kāds tas ir patlaban, proti, šim amatam varētu virzīt kādu jomas profesionāli, aģentūrai LETA sacīja Saeimas priekšsēdētāja un «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

»«Vienotība» nevirzīs ne Dzintaru Zaķi, ne kādu citu savas partijas pārstāvi par ministra kandidātu,» sacīja Āboltiņa, piebilstot, ka pēc iepriekšējām sarunām ar neatkarīgo deputātu līderi Klāvu Olšteinu, visticamāk, meklēs līdzīgu risinājumu, kāds ir patlaban.

Āboltiņa uzsvēra, ka satiksmes ministra Aivja Roņa demisija vēl nav nedz iesniegta, nedz pieņemta, bet nav arī pamata to apšaubīt, ja ministrs pats to publiski paudis. Runājot par nākamā ministra izvirzīšanu, atbilde esot meklējama koalīcijas līgumā, kur sadalītas atbildības sfēras un noteikts, ka par Satiksmes ministriju atbildību uzņemas «Vienotība» un neatkarīgie deputāti, skaidroja Āboltiņa.

Viņa arī sacīja, ka tiek augsti vērtēta neatkarīgo deputātu līdzšinējā darbība koalīcijā un atbalsts valdības darbam arī grūtajos lēmumos un ir svarīgi, lai politiskā atbildība par satiksmes jomu viņiem saglabātos. Vienlaikus, pēc Āboltiņas teiktā, Olšteins sarunās ar viņu «pats nav izvirzījis pretenzijas uz šo amatu, uzskatot, ka ļoti svarīgi nodrošināt darbu Saeimā».

Taujāta, vai satiksmes ministra amatam varētu tik virzīts kāds bezpartejiskais profesionālis, «Vienotības» līdere atbildēja, ka tas, viņasprāt, patlaban ir redzamais risinājums, jo kandidātam jābūt izpratnei un pieredzei nozares attīstībā.

Āboltiņa arī norādīja, ka «Vienotība» saprot atbildību par koalīcijas stabilitāti un pašlaik primārais uzdevums ir nodrošināt, lai šī koalīcija, kā apņēmusies, varētu nostrādāt līdz šīs Saeimas sasaukuma beigām.

Jau ziņots, ka satiksmes ministrs Ronis šodien paziņoja, ka atkāpsies no amata. Savu lēmumu viņš skaidro ar to, ka dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar koalīciju, gan opozīciju un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš nolēmis amatu pamest. Ronis arī norāda, ka pilnībā atbalsta Ministru prezidenta Dombrovska mērķi par Latvijas dalību eirozonā un Eiropas «kodolā».

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu