Atjaunotais «Kia Sorento» piedzīvojis krasas izmaiņas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dienvidkorejas autoražotājs ir uzsācis atjaunotā apvidus automobiļa «Kia Sorento» tirdzniecību Latvijā. Oficiāli šis skaitās «feislifts» taču daudzie tehniskie un vizuālie uzlabojumi to vairāk pietuvina jauna modeļa statusam.

šo automobili «Kia» uzskata par «Sorento» otrās paaudzes atjaunoto versiju, mediji un auto eksperti daudzviet pasaulē to ir nosaukuši par «Sorento» trešo paaudzi ar otrajai paaudzei līdzīgu dizainu. Tam iemesls ir lielais tehnisko izmaiņu skaits, kas nav raksturīgs parastai modeļu modernizācijai.

Nozīmīgāko tehnisko uzlabojumu vidū ir pilnībā pārstrādāta virsbūves arhitektūra un balstiekārta, kā arī modernizēti dzinēji. Papildināts arī papildus tehnoloģiju un drošības aprīkojuma klāsts. Lielākā daļa izmaiņu ieviestas, lai ievērojami uzlabotu automašīnas stabilitāti un vadāmību, kā arī komfortu un drošību gan ikdienas satiksmē, gan dodoties ārpus asfaltēto ceļu tīkla. To visu papildina uzlabots virsbūves dizains ar samazinātu aerodinamisko pretestību un interjera dizains, kā arī jauns apdares materiālu klāsts.

Vizuālie uzlabojumi vislabāk ir ievērojami automašīnas priekšpusē un aizmugurē. Jaunais «Sorento» ir saņēmis jauna dizaina radiatora resti, priekšējos lukturus ar diožu dienas gaismām un jauna dizaina bamperi ar vertikālas formas miglas lukturiem. Savukārt automašīnas aizmugure ir ieguvusi jauna dizaina bagāžnieka vāku un bamperi. Attiecīgi ir modernizēti arī aizmugurējie lukturi, kuros arī iestrādātas gaismas diodes. Papildus nianses kopējam izskatam piešķir jauna dizaina 18 vai 19 collu vieglmetāla riteņu diski.

Arī automašīnas salonu, kas pieejams ar piecu vai septiņu sēdvietu modifikācijā, ir skārušas ievērojamas pārvērtības – sākot no jaunas viduskonsoles un instrumentu paneļa, beidzot ar klasē labāko skaņas izolāciju. To visu papildina plašs standarta un papildus aprīkojuma klāsts, kurā iespējams atrast gan navigāciju ar septiņu collu ekrānu un divdaļīgu panorāmas jumtu, gan apsildāmus un ventilējamus priekšējos sēdekļus, apsildāmu otro sēdekļu rindu un atsevišķu gaisa kondicionieri trešajā sēdekļu rindā sēdošajiem. Vienlaikus automašīnas salonā ir atvieglota iekāpšana un palielināta vieta pasažieru kājām otrajā un trešajā sēdekļu rindā.

Latvijā jaunais «Sorento» ir pieejams ar modernizēto 2,2 litru, 197 zirgspēku TCI dīzeļdzinēju, kas, pateicoties jaunai izplūdes gāžu recirkulācijas sistēmai, ir kļuvis ekonomiskāks un videi draudzīgāks. Latvijā jaunie «Kia Sorento» tiek piedāvāti ar visu riteņu piedziņu, kas komplektēta ar sešu pārnesumu manuālo vai automātisko pārnesumkārbu.

Kia inženieri ir pārskatījuši arī «Sorento» drošības aprīkojumu. Tādējādi uzlabotais apvidus auto ir ieguvis vēl stiprāku un pret vērpi stingāku virsbūvi, stiprāku bremžu sistēmu, kā arī plašu klāstu elektronisko drošības iekārtu. To vidū ir ne tikai elektroniskā stabilitātes kontrole un kalnā braukšanas asistents, bet arī aklo zonu kontroles sistēma BSD un braukšanas joslu maiņas brīdinājuma sistēma LDWS, kā arī automātiskā parkošanās sistēma SPAS.

Pēc Auto Asociācijas 2012. gada pasažieru automašīnu reģistrācijas datiem Kia populārāko divdesmit auto zīmolu starpā ir piedzīvojis visstraujāko pārdošanas apjomu kāpumu – 69% un tā tirgus daļa ir sasniegusi 2,7%.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu