«Renault» Francijā līdz 2016.gadam likvidēs 7500 darba vietas (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Francijas autobūves kompānija «Renault» otrdien paziņoja par plāniem valstī likvidēt 7500 darba vietas, lai kļūtu konkurētspējīgāka un sagatavotos jaunu darbinieku noalgošanai ar īpašu kvalifikāciju.

Uzņēmums norādīja, ka 7500 darba vietas līdz 2016.gadam tiks likvidētas ar dabisku atbirumu, tostarp īstenojot priekšlaicīgas pensionēšanās programmu. «Renault» Francijā patlaban nodarbina 44 642 cilvēkus, kas nozīmē, ka likvidēti tiks 17% no kopējā darba vietu skaita.

Strādājošo skaita samazināšana kompānijai nodrošinās ietaupījumu aptuveni 400 miljonu eiro (281,1 miljona latu) apmērā, nodrošinot tai iespējas investīciju veikšanai un darbības attīstīšanai, teikts autoražotāja paziņojumā.

Tikmēr citur Eiropā arī «Fiat», «Ford», «General Motors» un «Opel» bijuši spiesti slēgt rūpnīcas vai likvidēt darba vietas, ņemot vērā pārdošanas apjoma kritumu kontinentā pērnā gada pirmajos 11 mēnešos līdz 11 miljoniem automašīnu, kas ir zemākais līmenis kopš 1993.gada.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu