KNAB sācis pārbaudi par Jaunzemes-Grendes komandējumu uz Austrāliju (96)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis sākt pārbaudi par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējumu uz Austrāliju.

KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs aģentūrai LETA teica, ka KNAB atbilstoši savai kompetencei izvērtēs, vai ar komandējumu saistītās ministres darbības atbilst likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» prasībām un vai šo darbību rezultātā viņas dzīvesbiedrs nav guvis personisku vai mantisku labumu.

KNAB jau pagājušā nedēļā paziņoja, ka birojs lūgs Kultūras ministrijai (KM) sniegt papildu informāciju saistībā ar šo komandējumu un tad izlems jautājumu par pārbaudes uzsākšanu par iespējamo interešu konflikta situāciju.

Jau ziņots, ka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējums uz Austrāliju gada izskaņā radījis daudzus pārmetumus par viesnīcu izvēli, lidmašīnas biļešu iegādi un dzīvesbiedra lomu vizītes laikā, taču Kultūras ministrija šādus pārmetumus uzskata par nepamatotiem.

Saistībā ar neoficiālo informāciju par veidu, kādā lidojumam uz Austrāliju un atpakaļ varētu būt iegādātas aviobiļetes kultūras ministrei un viņas dzīvesbiedram, portāls «Pietiek.com» 8.janvārī vērsies ar iesniegumu Valsts policijā. Policija žurnālista Lato Lapsa parakstīto iesniegumu ir saņēmusi, iepazīsies ar tajā minēto informāciju un pēc tam pieņems lēmumu par tālāko rīcību.

Ministre ir apgalvojusi, ka viņas dzīvesbiedrs Austrālijā bija kā privātpersona un gan par aviobiļeti, gan par viesnīcu viņš samaksājis pats. Abi lidojuši ekonomiskajā klasē, arī viesnīca izvēlēta lētākā no piedāvātajām.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu