Andris Ērglis: Vienmēr būs kaut kas tāds, ko slēpšu (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pie 30 gadu sliekšņa Andris Ērglis atklājis, ka ir lietas, kas vēl apgūstamas. Tuvojoties jubilejas koncerttūrei, Andris nolēmis iemācīties vairāk komunicēt ar faniem, lietojot tik modernos sociālos tīklus. Mākslinieks savās pārdomās dalās ar portālu «Apollo»:

«Arī 30 gados ir lietas, kas ar mani notiek pirmo reizi un šajā kontekstā es domāju sociālos portālus, ar kuriem es pavisam noteikti vēl neesmu uz «Tu». Šobrīd ir tāds interesants apgūšanas posms, kas starp citu man atklāj aizvien interesantus faktus ne tikai par cilvēkiem, kas mani klausās, bet arī citiem mūziķiem, māksliniekiem. Ir ko padomāt, pavērtēt, kā tiek veidota komunikācija ar auditoriju.

Mūzika manā dzīvē aizņem pietiekoši lielu lomu, tur vairāk jūtos kā zivs ūdenī. Tas, ka komunikācija virtuālajā pasaulē šodien ir aktuāla, es atzīstu, un plānoju to attīstīt, veidojot, personisku saikni ar savu auditoriju par lietām, kas man ir svarīgas. Tajā pašā laikā, jāatzīst, ka neliela noslēpuma deva jāatstāj, lai Andris Ērglis, kā mākslinieks sociālajos portālos un pēc tam arī uz skatuves, būtu interesants un pārsteidzošs. Gribētu uzsvērt, ka komunikācijā ar auditoriju sociālajos portālos, pirmkārt es esmu mākslinieks Andris Ērglis, kam piemīt arī gluži personiski spriedumi vai pārdomas. Kā personībai man nav nepieciešama publicitāte, bet kā māksliniekam gan – kā saka, ja ir pieprasījums, jābūt arī piedāvājumam. Ja koncertu zāles ir pilnas, tas nozīmē, ka esmu interesants, esmu uzrunājis cilvēkus un man jāturpina ar viņiem dialogs, ne tikai uz skatuves, bet šajā gadījumā arī sociālajos portālos. Man ir ļoti svarīgi, ko par mani domā mans klausītājs.

Es atceros laikus, kad māksliniekus, piemēram, Igo, Raimonds Pauls un daudzus citus, sagaidīja pie aizskatuves fani, dāvāja ziedus, sūtija dāvanas, vēstules. Ar mani tāda mērogā, nekas tads nav noticis. Jā, ir cits laiks un arī skatuves kultūra, attiecības ar klausītājiem kaut kāda veidā ir mainījušās. Tagad pēc koncerta var klusi iekāpt savā auto un doties prom. Par sociālajiem portāliem runājot, tā lielākā vērtība laikam ir tā, ka ir iespējams saņemt atgriezenisko saiti no cilvēkiem. Aplausi zālē pēc koncerta ir pavisam kas cits, bet komentāri, spriedumi, ietekumi, arī patīkamas uzslavas ir tas, kas palīdz pilnveidoties un darīt to, ko no tevis gaida, un, kas tev pašam patīk. Protams, ja tie ir konstruktīvi un vērā ņemami.

Un tomēr, lai cik personisks es būtu «twitter.com», facebook.com un «draugiem.lv» ar cilvēkiem, kas mani klausās un nāk uz maniem koncertiem, mana daba neatļauj viņiem atklāt lietas, kas pēc būtības veidotas par godu viņiem. Piemēram, pārsteigumi, kas paredzēti Liepājas koncertā 19.janvārī , 8. februārī Valmierā, 9. februārī Jēkabpilī un 15. februārī Jelgavā. Es gribu redzēt viņu emocijas acīs un sajust enerģētikā, nevis izlasīt pāris rindkopās. Tādēļ, piedodiet – vienmēr būs kaut kas tāds, ko slēpšu, domājot par jums.»

<strong><em>Par koncertiem vairāk lasiet šeit.</em></strong>

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu