Dombrovskis pieņēmis Roņa demisiju (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (V) piektdien pavēstīja, ka ir pieņēmis satiksmes ministra Aivja Roņa demisijas rakstu, vēstī Latvijas Radio.

Ministra amatā Ronis paliks līdz 1.martam.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā izskanēja ziņas par iespējamu Roņa demisiju un otrdien pats ministrs apliecināja savu vēlmi atkāpties no amata.

Aģentūra LETA iepriekš ziņoja, ka ministrs nolēmis aiziet no darba valdībā, jo viņam esot dažos jautājumos izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju.

Nacionālā apvienība atzinusi, ka būtu gatava uzņemties vakanto ministra amatu, taču pārējie koalīcijas partneri šādu iespēju vērtē skeptiski.

Tikmēr premjers iepriekš atzina, ka vēl ir pāragri runāt par politisko tirgu saistībā ar vakanto amatu, jo viņam pašam vēl ir jātiekas ar ministru un jāizrunā demisijas detaļas.

Premjers arī neizslēdza, ka šo amatu varētu uzņemties bezpartejisks kandidāts.

Tikmēr Neatkarīgais deputāts un Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins esot dzirdējis par pieciem cilvēkiem, kas tiekot minēti kā iespējamie satiksmes ministra amata kandidāti.

Kā kandidāti esot minēti SM valsts sekretārs Anrijs Matīss, valsts sekretāra vietnieks Eiropas Savienības un nozares jautājumos Kaspars Briškens un satiksmes ministra Aivja Roņa padomnieks jurists Kaspars Ozoliņš.

Pārējie divi kandidāti varētu būt politiķi - «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis un pats Olšteins, piebilda deputāts. Tomēr «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa jau iepriekš uzsvēra, ka partija šim amatam nevirzīs ne Zaķi, ne kādu citu partijas pārstāvi. Arī Zaķis iepriekš jau noliedzis, ka viņš varētu pretendēt uz satiksmes ministra amatu.

Savukārt Olšteins gan neizslēdz iespēju, ka varētu kandidēt uz šo amatu, taču vēl izvērtējot plusus un mīnusus.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu