Dziedātājs: Pret Jaunzemi-Grendi vērsts mobings (188)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) brauciens uz Austrāliju bija pašaizliedzīga rīcība, valstiskās intereses stādot augstāk par savām privātajām, taču pateicības vietā politiķe saņēmusi pret sevi vērstu rupju, cietsirdīgu un banālu vardarbību, intervijā «Neatkarīgajai» sacījis ministres padomnieks, bijušais grupas «Pērkons» dziedātājs Nauris Puntulis.

Kā ziņots, gadu mijā Jaunzeme-Grende devās komandējumā uz Austrāliju. Brauciena lietderība publiski ir tikusi apšaubīta, ministrei interneta vidē saņemot daudz pārmetumu.

Puntuļa skatījumā, interneta komentāri bijuši īsta vardarbība. «Vai tiešām mēs nevaram reiz pielikt punktu anonīmajai komentēšanai? Manuprāt, jebkuram komentāram, kas atrodas publiskajā telpā, jābūt ar atbildību. Tas, kas internetā gāzās pāri ministrei Jaunzemei-Grendei, bija vardarbība.»

Padomnieks atklājis, ka bijis iecerēts, ka arī viņš dosies uz Austrāliju kopā ar ministri, taču budžeta taupīšanas nolūkos šis nodoms atmests. «Turklāt atšķirībā no Jaunzemes-Grendes es savas ģimenes intereses šajā gadījumā biju licis augstāk par valsts interesēm. Pateicu ministrei, ka nevēlos pavadīt Ziemassvētkus lidmašīnā, bet mājās - kopā ar savu ģimeni. Protams, ka viena tik tālā ceļojumā viņa nevarēja doties, tāpēc nācās uzaicināt vīru. Ja turp lidotu es, tad vēl tikpat naudas nāktos paņemt no valsts budžeta, plus vēl dzeltenā prese sāktu interesēties, kā tad viņi abi tur dzīvojuši - vienā numurā vai atsevišķi. Es, kurš privātās intereses pacēla pāri valstiskajām, tiku cauri sveikā, savukārt ministre par savu pašaizliedzību dabūja rūgti samaksāt - gan morāli, gan materiāli.»

«Nav šaubu, ka mobings pret Jaunzemi-Grendi ir vērsts arī tāpēc, ka viņa pārstāv Nacionālo apvienību. Un šajā situācijā nav pārāk sarežģīti izraut vārdus no konteksta, lai apgalvotu, ka ministre vīzdegunīgi citējusi Koko Šaneles slaveno teicienu «Domājiet par mani, ko gribat, es par jums nedomāju vispār», attiecinot to uz visiem cilvēkiem. Bet tie, kuri iepazinušies ar kontekstu, zina, ka viņa to veltījusi tieši interneta huligāniem,» teicis Puntulis.

Reaģējot uz notikušo, Puntulis «Twitter» rakstījis: «Es ļoti ceru, ka ap 90% komentāru Žanetai netā rakstījuši «štata komentētāji», ja ne, tad kļūst neomulīgi, domājot, kas notiek ar mūsu tautu.» «Es tiešām nesaprotu, no kuras puses sākt domāt, viss šķīst pa vīlēm. Mēs, protams, varam dibināt dažādas politiskas nokrāsas grupas un klāstīt, ka mūsu Atmodas un barikāžu ideāli ir sabrukuši, bet nevienam nav īstas drosmes, lai pateiktu, kādēļ tie ir sabrukuši. Un vēl lielāka drosme būtu vajadzīga, lai pateiktu, ka mēs visi pie tā esam vainīgi, ne tikai tie, kas bijuši un ir Saeimā un valdībā,» piebildis padomnieks.

«Divdesmit gadu laikā neviens mūsu valstī nav nodarbojies ar patriotisko audzināšanu. Krievu laikos kompartija ar to nodarbojās bez atelpas, stūķējot mums iekšā ideoloģiju, propagandu un patriotisko audzināšanu padomju izpratnē,» turpinājis Puntulis, «būt nacionālam taču nav stilīgi, sak', ko tu ņemies ar to savu nacionālismu, tas taču tā... uz fosilijām velk. Jaunieši īsti nepavelkas uz nacionālo, bet man prieks, ka Nacionālā apvienība spēcīgi strādā ar šo problēmu. (...) Tagad ir jāatrod gudrs vidusceļš - lai šī patriotiskā audzināšana nav par daudz un lai nav par maz. Tad ne tikai izdzīvosim. Tad arī uzvarēsim.»

Komentāri (188)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu