Ronis atzīst, ka saņēmis «interesantu darba piedāvājumu» ārzemēs (75)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

 Demisionējušais satiksmes ministrs Aivis Ronis saņēmis «interesantu darba piedāvājumu ārzemēs» un pēc satiksmes ministra amata atstāšanas gatavojas pamest Latviju, svētdien ziņo TV3 raidījums»Nekā personīga».

«Turpināšu dzīvot un strādāt. Ir dzīve arī pēc darba valdībā, un man ir interesants piedāvājums. Es to jau principā esmu izskatījis,» raidījumam sacīja Ronis.

Pēc darba valdībā Ronis plānojot no Latvijas aizbraukt, taču raidījumam esot lūdzis neatklāt savu turpmāko darbavietu, jo vēl neesot parakstījis darba līgumu, vienojies par atalgojumu un sociālajām garantijām. Lieka publicitāte varot šos kritērijus iespaidot.

Ronis min vairākus iemeslus savai aiziešanai. Viens no tiem ir tas, ka mazinājusies Dzintara Zaķa (V) ietekme politikā. Zaķi «Vienotība» bija nozīmējusi par satiksmes ministrijas politisko pārraugu. Esot bijušas vairākas situācijas, kad ministrs nav sapratis, kam viņam jāprasa politiskais padoms, jo citu deputātu domas atšķīrušās no Zaķa un premjera Valda Dombrovska (V) viedokļa.

Otrkārt, Ronis esot redzējis, ka valdības vadītājam Dombrovskim piemītot tendence vairot savu popularitāti uz padoto rēķina. Pēc Roņa domām, Dombrovskis nepelnīti apsmējis kultūras ministri Žaneti Jaunzemi – Grendi (VL-TB/LNNK) par braucienu uz Austrāliju, Edmundu Sprūdžu (RP) par Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») atlaišanas rīkojumu un Robertu Ķīli (RP)situācijā, kad viņam nepatikšanas sagādāja Augstākās izglītības padome. Ronis neesot vēlējies kļūt par kārtējo peramo zēnu.

Jau ziņots, ka Ronis nolēmis aiziet no darba valdībā, jo viņam esot dažos jautājumos izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju.

Nacionālā apvienība atzinusi, ka būtu gatava uzņemties vakanto ministra amatu, taču pārējie koalīcijas partneri šādu iespēju vērtē skeptiski.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu