Nesāks kriminālprocesu par Jaunzemes-Grendes komandējumu (91)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Valsts policija (VP) nesāks kriminālprocesu par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) pretrunīgi vērtēto komandējumu uz Austrāliju.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse aģentūrai LETA teica, ka policija 15.janvārī pamatojoties uz to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs izmeklē noziegumus valsts institūciju dienestā, ja tie ir saistīti ar korupciju, pārsūtījusi birojam izskatīšanai pēc piekritības žurnālista Lato Lapsas iesniegumu.

Jau ziņots, ka kultūras ministres komandējums uz Austrāliju gada izskaņā radījis daudzus pārmetumus par viesnīcu izvēli, lidmašīnas biļešu iegādi un dzīvesbiedra lomu vizītes laikā, taču Kultūras ministrija šādus pārmetumus uzskata par nepamatotiem.

Saistībā ar neoficiālo informāciju par veidu, kādā lidojumam uz Austrāliju un atpakaļ varētu būt iegādātas aviobiļetes kultūras ministrei un viņas dzīvesbiedram, portāls «Pietiek.com» 8.janvārī vērsās ar iesniegumu Valsts policijā.

Ministre ir apgalvojusi, ka viņas dzīvesbiedrs Austrālijā bija kā privātpersona un par aviobiļeti viņš samaksājis pats. Abi lidojuši ekonomiskajā klasē, arī viesnīca izvēlēta lētākā no piedāvātajām.

Ministres komandējums ieinteresējis arī KNAB, kurš sācis pārbaudi un atbilstoši savai kompetencei izvērtēs, vai ar komandējumu saistītās ministres darbības atbilst likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» prasībām un vai šo darbību rezultātā viņas dzīvesbiedrs nav guvis personisku vai mantisku labumu.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu