Natālijas Portmenas vīrs kļuvis par Parīzes Operas baleta direktoru (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Drāmas «Black Swan» («Melnais gulbis») horeogrāfs Benžamēns Milpjē ceturtdien tika nosaukts kā nākamais Parīzes Operas baleta direktors. 35 gadus vecais Milpjē agrāk bija Ņujorkas baleta trupas dejotājs, taču 2011.gadā to pameta, lai atvērtu savu kompāniju Losandželosā.

Parīzes Operas baleta direktora pienākumus viņš 2014.gada oktobrī pārņems no pašreizējās vadītājas Brižitas Lefevras.

«Melnā gulbja» uzņemšanas laikā Francijā dzimušais Milpjē sāka tikties ar aktrisi Natāliju Portmani, kura par lomu ieguva prestižo «Oskara» balvu. 2011.gadā viņa laida pasaulē dēlu, bet pagājušajā vasarā Portmane un Milpjē salaulājās.

«Es saglabāšu to, kas šķiet stiprs un stabils, bet es apdomāšu visu pārējo,» intervijā laikrakstam «Figaro» ceturtdien sacīja Milpjē.

Parīzes Operas balets dibināts vēl Luija XIV valdīšanas laikā 17.gadsimtā. Tā ir vecākā baleta trupa pasaulē, kas visbiežāk uzved klasiskās izrādes.

«Neparasti, ka kāds ar kompāniju nesaistīts cilvēks ir izraudzīts par tās jauno vadītāju,» uzskata žurnāla «Dance Magazine» redaktore Vendija Perona. «Viņam būs jāatrod līdzsvars starp mūsdienu jauninājumiem un tradīcijām.»

Milpjē, kurš galvenokārt trenējies ASV, bijis horeogrāfs izrādēm «Amoveo» un «Triade», kas ir mūsdienīgas.

Direktora lomas uzņemšanās «viņu izmainīs, jo nāksies rēķināties ar lielu uzņēmumu un izpatikt franču auditorijai», sacīja Perona.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu