Lietuvas Satiksmes ministrija veicinās elektromobiļu izmantošanu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvas Satiksmes ministrija apņēmusies veicināt elektromobiļu izmantošanu, paplašinot to uzlādes vietu tīklu un paredzot valsts un sabiedriskā sektora automobiļus konsekventi nomainīt pret elektroenerģijas darbinātiem transportlīdzekļiem, vēsta portāls «Alfa.lt».

«Lietuvai ir būtiski samazināt atkarību no fosilās degvielas, palielināt atjaunojamo resursu izmantošanu. Ļoti svarīgi, lai lēmējinstitūcijām ir neatkarīgs un pamatots viedoklis par elektrotransporta attīstību un pienācīgas infrastruktūras veidošanu,» uzsvēris satiksmes ministrs Rimants Sinkevičs.

Lietuvas ceļu satiksmes noteikumos šogad ieviestas trīs jaunas ceļa zīmes, kas attiecas uz elektromobiļiem, un viena no tām palīdzēs atrast elektromobiļu uzlādes vietas.

Šāda zīme redzama arī Satiksmes ministrijas iekšpagalmā, kur izveidots uzlādes laukums elektromobiļiem, elektrorolleriem, elektromopēdiem, velosipēdiem un motocikliem.

«Ceram, ka uzlādes laukuma ierīkošana pamudinās ministrijas darbiniekus un viesus aktīvāk izmantot elektrotransportlīdzekļus, interesēties par zaļajām tehnoloģijām un šim paraugam sekos arī citas iestādes,» izteicies šīs idejas autors, ministrijas kanclers Toms Karpavičs.

2012.gadā Lietuvā veikts komplekss pētījums par elektromobiļu izmantošanas iespējām, sagatavoti ieteikumi elektromobiļu infrastruktūras veidošanai un šo transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai. Balstoties uz pētījumu, plānots izstrādāt ilgtermiņa plānu šā transporta attīstībai.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu