Gorkšs jau šomēnes varētu pāriet uz «Leeds United» (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs vēl janvāra transfēru loga laikā varētu pievienoties Anglijas otrās spēcīgākās līgas - «Championship» - komandai «Leeds United», vēsta «Sky Sports».

31 gadus vecais Gorkšs otro sezonu pārstāv «Reading FC» komandu, kas šosezon spēlē premjerlīgā, tomēr pēdējā laikā latviešu aizsargs zaudējis vietu tās sastāvā un šogad nav ticis pieteikts nevienai spēlei.

Kā raksta «Sky Sports», liels Gorkša «fans» esot Līdsas komandas galvenais treneris Nīls Varnoks. Abi kopā strādāja Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) komandā, palīdzot tai 2011. gadā iekļūt premjerlīgā. Tomēr toreiz nākamās sezonas sākumā Gorkšs arī zaudēja vietu sastāvā un tika pārdots «Reading», kurai 2012. gadā palīdzēja sasniegt premjerlīgu.

Sezonas sākumā «Leeds United» komandai aizsardzībā palīdzēja Elans Teits, kurš pagājušajā nedēļas nogalē pēc īres termiņa noslēguma atgriezies premjerlīgas komandas «Swansea City» rīcībā.

«Championship» kopvērtējumā «Leeds United» ar 41 punktu 28 spēlēs pašlaik ieņem 11. vietu. Tomēr no sestās pozīcijas, kas sezonas beigās ļautu piedalīties pārspēlēs par vietu premjerlīgā, Līdsas klubs pašlaik atpaliek vien par sešiem punktiem.

Tikmēr pagājušās sezonas Latvijas virslīgas labākā aizsarga Vitālija Maksimenko jaunais klubs «Brighton Albion» pašlaik ar 42 punktiem ieņem septīto vietu.

Divkārtējais Latvijas gada labākais futbolists Gorkšs savu karjeru Anglijā uzsāka «Blackpool FC» komandā, kurā nospēlēja no 2006. līdz 2008. gadam. Pēc tam viņš līdz 2011. gadam spēlēja QPR, bet nu otro sezonu aizvada «Reading» rindās, ar ko viņam ir trīs gadu līgums.

Šosezon Gorkšs kļuva par otro Latvijas futbolistu vēsturē, kurš guvis vārtus premjerlīgas spēlē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu