«Honda» peļņa deviņos mēnešos vairāk nekā dubultojas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānijas «Honda Motor Co.» tīrā peļņa šā biznesa gada pirmajos deviņos mēnešos, kas noslēdzās decembrī, palielinājusies līdz 291,4 miljardiem jenu (1,6 miljardiem latu), salīdzinot ar 139,9 miljardiem jenu (801,6 miljoniem latu) attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts ceturtdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Peļņas pieaugums galvenokārt tiek skaidrots ar pārdošanas apjoma palielināšanos un izmaksu samazināšanu. Uzņēmuma pārdošanas apjoms deviņos mēnešos pieaudzis par 28,7% - līdz 7,13 triljoniem jenu (40,8 miljardiem latu).

Taču kompānija samazināja peļņas prognozi šim biznesa gadam kopumā līdz 370 miljardiem jenu (2,12 miljardiem latu), salīdzinot ar iepriekš lēstajiem 375 miljardiem jenu (2,14 miljardiem latu).

«Honda» jau šīs nedēļas sākumā paziņoja, ka 2012.gadā pasaulē uzņēmums pārdevis 3,81 miljonu automašīnu, salīdzinot ar 3,09 miljoniem vienību pirms gada.

Šo izaugsmi galvenokārt veicinājis spēcīgais pārdošanas apjoms Āzijas valstīs un tirdzniecības pieaugums Ziemeļamerikā, kas kompensējis vājo pieprasījumu Eiropā un negatīvo ietekmi, ko radījis teritoriālais strīds starp Tokiju un Pekinu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu