«Daimler» iegādāsies 12% Ķīnas autoražotāja «BAIC Motor» akciju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autoražotājs «Daimler» paziņoja, ka panācis vienošanos, lai iegādātos 12% akciju Ķīnas autobūves kompānijas «Beijing Automotive Group» (BAIC) vieglo automašīnu ražošanas struktūrvienībā «BAIC Motor».

«Daimler» un «Beijing Automotive Group» būtiski stiprinās savas jau tā spēcīgās stratēģiskās partnerattiecības,» norāda Vācijas autoražotājs. «Daimler» pavēstīja, ka vienošanās panākta pirms «BAIC Motor» nākotnē plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO).

Akciju iegādi vēl nepieciešams apstiprināt atbildīgajām varasiestādēm, un sagaidāms, ka šis darījums tiks pabeigts līdz šā gada beigām vai nākamā gada sākumam.

Vienošanās arī paredz, ka «Daimler» iegūs divas pārstāvniecības vietas «BAIC Motor» direktoru valdē.

Tāpat BAIC palielinās sev piederošo akciju daļu ražošanas kopuzņēmumā «Beijing Benz Automotive Company» (BBAC) no 50% līdz 51%. Tajā pašā laikā «Daimler» palielinās sev piederošo akciju daļu pārdošanas kopuzņēmumā «Beijing Mercedes-Benz Sales Service» arī no 50% līdz 51%.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu