«Opel» uz Ženēvas auto izstādi vedīs autosportam pielāgoto modeli «ADAM R2» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © GM Company

Pērnā gada novembrī «Opel» ar «ADAM R1» atgriezās autosportā. Savukārt šī gada Ženēvas auto izstādē «Opel» prezentēs vēl vienu zvaigzni pie autosporta debesīm «ADAM» konceptu, kas balstīts uz «FIA R2» priekšrakstiem.

Tā turpmākā izstrāde un homologācija ir plānota 2013. gada laikā. Ar «ADAM R2 Opel» sper vēl vienu soli savā autosporta stratēģijā, piedāvājot klientiem augstas klases rallija automobili, ar kuru būs iespējams piedalīties ikvienā nacionālajā Eiropas čempionātā.

Speciāli virsbūves komponenti no sportiskās «Opel OPC» produktu līnijas, ērti savienojuma mehānismi uz motora pārsega un aizmugurējā vāka, kā arī priekšējie un aizmugurējie virsbūves aizsargi padara šo auto lieliski piemērotu autosportam.

«ADAM R2» darbina 1,6 litru «ECOTEC» 16V dzinējs ar maināmu sadales vārpstu fāzi, kas ļauj attīstīt līdz pat 185 ZS un nodrošina 190 Nm maksimālo griezes momentu. Jauda tiek pārnesta caur «Sadev» sekvenciālo piecpakāpju transmisiju un bloķējošo diferenciāli ar daudzdisku aizslēgu. Šasijas konfigurācija, ieskaitot asfalta un grants režīmus, garantē maksimālu saķeri ar ceļu un dinamisku vadāmību. Bremžu sistēma ar hidraulisko «atlecošo» rokas bremzi, Brembo četru virzuļu priekšējiem suportiem un bremžu spiediena regulētāju aizmugurējai asij nodrošina īpaši ātru apstāšanos.

R2 salonā ir visas profesionāla sacīkšu auto iezīmes, un daudzas tā detaļas jau ietvertas automobiļa specifikācijā, kas šogad izies FIA (Starptautiskā automobiļu federācija) homologācijas procedūru. Modeļa aprīkojumā ietilpst integrēta drošības struktūra; «Sparco» sacīkšu autosēdekļi apvienojumā ar «Hans» autovadītāja drošības sistēmu; priekšējais panelis ar LCD pārnesuma maiņas indikatoru, kontroles gaismām un «Monit» borta datoru; centrālais kontroles panelis; lampiņa kartes nolasīšanai un elektronisks ugunsdzēšamais aparāts.

Īpaši kompaktais R2 ir balstīts uz jauno «ADAM Cup» versiju. Šis modelis iezīmē pirmo soli «Opel» jaunajā, uz Eiropas tirgu orientētajā rallija sporta popularizēšanas programmā, kuras ietvaros jauni, talantīgi braucēji tiks mudināti iesaistīties un izmēģināt savus spēkus šajā sporta veidā Eiropā.

Sākot no 2013. gada sezonas, par «Opel» zīmola trofejām Vācijā un Francijā sacentīsies līdz pat 40 «ADAM Cup» automobiļu. Vācijas «ADAC Opel Rally Cup» speciālās «Rally Junior» klases uzvarētājs tiks paaugstināts tālāk uz R2 klasi, kur tam jaunajā sezonā tiks nodrošināts īpašs «Opel» un «ADAC» atbalsts.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu