Briseles tiesa izskata sērijveida slepkavas lūgumu par atbrīvošanu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Bēdīgi slavenais beļģu pedofils un sērijveida slepkava Marks Ditrū pirmdien Briselē stājās īpašas tiesas priekšā, cenšoties panākt pirmstermiņa atbrīvošanu un to, ka viņam tiek noteikts mājas arests ar obligātu elektroniskās aproces valkāšanu.

Ditrū par viņa noziegumiem, kas tiek uzskatīti par vienu no tumšākajām epizodēm Beļģijas noziedzības vēsturē, piespriests mūža ieslodzījums. Ditrū 90.gadu vidū nolaupījis un izvarojis sešas meitenes, bet četrus upurus nogalinājis.

Pēc trim mēnešiem Ditrū būs izcietis 16 gadus no viņam piespriestā mūža ieslodzījuma.

Ditrū lieta pirmdien Briseles tiesā tiek izskatīta slēgtā tiesas sēdē. Tiesas namu norobežojuši 125 policisti un drošības struktūru darbinieki. Neviena cita lieta pirmdien tur izskatīta netiek.

Vairāki protestētāji pie tiesas nama pieprasīja, lai Ditrū tiktu pakārts. «Pedofiliem virvi,» sauca protestētāji.

Sagaidāms, ka atbilde uz Ditrū lūgumu netiks sniegta ātrāk par 18.februāri. Pat ja tiesa nolems lūgumu apmierināt, spriedums nestāsies spēkā līdz 30.aprīlim.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu