Igaunija vasarā sāks elektrisko automašīnu nomu biznesu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sākot no šā gada vasaras, Igaunijas Nacionālā elektriskās mobilitātes programma ELMO Tallinā un Tartu uzsāks elektrisko automašīnu nomas biznesu, tādējādi cenšoties veicināt šo automobiļu lietošanu, vēsta «Eesti Päevaleht».

ELMO vadītājs Jarmo Tuisks norādīja, ka elektriskās automašīnas nomas cena būs 8-10 eiro (5-7 lati) stundā un valsts ar šo pakalpojumu vēlas cilvēkiem nodrošināt iespēju pierast pie šādu automobiļu lietošanas.

«Mēs šo projektu esam sākuši, jo esam konstatējuši cilvēku reakciju, ka «elektriskās automašīnas ir kolosālas, varbūt es arī tādu vēlētos, taču pirms pirkšanas es to vēlētos pamēģināt.» Tad mums radās ideja, ka mēs varētu piedāvāt elektrisko automašīnu nomu kā pakalpojumu. Nomas princips ir iepazīstināt ar elektriskajām automašīnām un arī ar dzīvesveidu, ka cilvēkam nav obligāti jāpieder automobilim,» sacīja Tuisks.

Viņš pavēstīja, ka šis būs reklāmas projekts, kas ilgs četrus gadus.

Valsts konkursā par sistēmas operatoru izraudzīts uzņēmums «G4S» un nomai vajadzētu sākties, vēlākais, jūnija sākumā. Tallinā un Tartu tiks piedāvātas 24 automašīnas - 16 «Nissan Leaf» un astoņi «Mitsubishi iMievi» automobiļi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu