Latvijā nopirkts pirmais «Nissan Leaf» elektriskais automobilis (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Oficiālais «Nissan» izplatītājs Latvijā «Skandi Motors», ir pārdevis pirmo «Nissan Leaf» elektrisko automobili Latvijā. Šis ir pasaulē pieprasītākais elektroautomobilis, kurš visā pasaulē ir pārdots vairāk nekā 50 000 eksemplāros. «Nissan Leaf» ir ieguvis Pasaules, Eiropas un Japānas «Gada auto» titulus, un nupat saņēma arī vietējo apbalvojumu - «Latvijas Eko auto 2013».

«Tas, ka savu īpašnieku ir atradis Latvijā pirmais «Nissan Leaf», ir kārtējais apliecinājums praktiskai interesei par elektromobiļu pielietojumu. Nākotnē arvien vairāk cilvēku varētu dot priekšroku elektriskajiem transportlīdzekļiem, ja to sekmēs valsts atbalsts. Jau tagad Latvijas valsts līmenī arvien vairāk tiek domāts par atbalstu elektriskajiem transportlīdzekļiem. Piemēram, no šī gada 1.janvāra tiek atbalstīta visu kategoriju elektrisko transportlīdzekļu lietošana, nosakot, ka par tiem nav jāmaksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis. Jau agrāk ir noteikts atbrīvojums no reģistrācijas nodokļa. Kā viens no nākošajiem soļiem elektrisko transportlīdzekļu atbalstam sagaidāms to bezmaksas novietojums Rīgas pašvaldības autostāvvietās,» stāsta Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrības (BIMAB) valdes priekšsēdētājs Arnis Bergs.

«Nissan Leaf» ir piecvietīgs piecdurvju hečbeks, tikpat ietilpīgs un jaudīgs kā tradicionālie automobiļi, taču ar «Nissan» izstrādāto kompakto elektrisko motoru, kas attīsta 80kW jaudu un ļauj sasniegt maksimālo ātrumu vairāk par 145km/h. Ar vienu uzlādes ciklu «Nissan Leaf» var nobraukt 175km, tā darbības laikā neradot ne grama kaitīgo CO2 izmešu. Turklāt, nobraucot 100 km attālumu ar «Nissan Leaf», par elektroenerģiju samaksāsiet vien aptuveni 1,50 Ls. Turpretī parastais auto uz 100 kilometriem patērēs vidēji 5-7 litrus, kas izmaksās vidēji ap 6 Ls, atkarībā no degvielas patēriņa. Tas nozīmē, ka elektrība izmaksās apmēram četras reizes lētāk, nekā degviela.

Uzlādēt «Nissan Leaf» ir ātri, ekoloģiski tīri un viegli, izvēloties piemērotāko uzlādes veidu – no astoņu stundu standarta līdz ātrajam, kas ļauj sasniegt 80% akumulatora uzlādes līmeni aptuveni 30 minūtēs. Unikālā telemātikas sistēma «Carwings» ļauj «Leaf» īpašniekam uzraudzīt uzlādes procesu ar viedtālruņa palīdzību.

Izcili aerodinamiskais «Nissan Leaf» eksterjera dizains palīdz taupīt enerģiju un samazināt vēja radīto troksni. Ikviens interjera dizaina elements, no stūres līdz parocīgai pārnesumu pārslēga svirai, ir izstrādāts tieši šim modelim. Automobilis ne tikai lieliski izskatās, bet arī sniedz patiesu braukšanas baudījumu, pateicoties lieliskai vadāmībai, klusai gaitai un momentālajam paātrinājumam.

«Nissan Leaf» nav tikai tehnoloģiski moderns, arī drošības ziņā tas soļo laikam pa priekšu. To pierāda augstākais - 5 zvaigžņu novērtējums «Euro NCAP» drošības testos. Tas ir pilnībā aprīkots ar sešiem gaisa drošības spilveniem, riteņu bremžu pretbloķēšanās sistēmu (ABS) un elektronisko stabilizācijas sistēmu (ESP).

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu