Lindas Leen pelēkie kardināli. Kas viņi ir? (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojas tradicionālais Lindas Leen koncerts, kas šogad pārsteigs ar pavisam jauniem Lindas «muzikālajiem pavadoņiem». «The Gray Cardinals» - kas viņi ir? Neliela intervija ar puišiem:

Kā jums patīk šāds dzīves pavērsiens? Bijāt kādreiz iedomājušies, ka veidosiet kopprojektu ar vienu no Latvijas spilgtākajām dziedātājām?

Ivars Arutjunjans: Tā ir viena no interesantākajām lietām šajā profesijā- Tu nevari paredzēt- ar ko, kur un ko Tu kādreiz pieredzēsi. Taču ar Lindu sadarbojos jau kādu laiciņu pirms šī projekta!

Matīss Čudars: Es mīlu radīt mūziku un sadarboties ar visdažādākajiem māksliniekiem. Šis nebūt nav bijis izņēmums - prieks ir, ka esmu uzaicināts piedalīties un dalīties ar savu muzikālo skatījumu šādā lielā projektā. Šī noteikti ir lieliska pieredze - strādāt kopā ar šiem četriem ļoti talantīgiem mūziķiem.

Johannes Vaht: At first I really had no idea what this project was. I knew that I would meet and play with new musicians , that will always be a pleasure for me, and I was happy that it was going to be in Latvia. 
I was looking forward toward it. This project exceeded my expectations in a positive way, and it feels like a deeper bond have grown during our work together. 
It's a great experience, and I thank my fellow musicians for it.

Rūdolfs Macats: Biju iedomājies, un tas bija ļoti patīkami, kad Linda mani pieaicināja šim projektam, kā arī bija liels prieks par grupu un tās biedriem.

Pastāstiet mazliet par sevi – esat gana interesants kolektīvs - jaunizveidota mūziķu apvienība, kura sastāv no Eiropas labākajās laikmetīgās mūzikas augstskolās studējošiem jauniešiem.

Mani sauc Ivars Arutjunjans. Spēlēju bungas un pārsvarā darbojos džeza un improvizētajā mūzikā. Dzīvoju Kopenhāgenā, muzicēju ar brīnišķīgiem mūziķiem un tūrēju pa pasauli. No Latvijas aizbraucu 2 gadus atpakal, jo jutu, ka muzikāli un garīgi kaut kas šeit mani pieturēja pie zemes. Taču Latvijā iemācījos ļoti daudz, par to esmu pateicīgs, un ceru, ka kādreiz spēšu to atdarīt!

Johannes: I'm a double bass player, born in Estonia, raised in Sweden and currently living in Copenhagen. 
I have finished my studies and I'm working actively with my music other projects around Denmark and Sweden.

Matīss: Es esmu grupas ģitārists. Mācos un muzicēju Amsterdamā, Nīderlandē. Uz šejieni atbraucu trīs ar pusi gadus atpakaļ, bez īpaša iemesla patiesībā. Tad biju un vēl joprojām esmu ļoti dziļi iesaistīts improvizētās mūzikas radīšanā. Jutu, ka gribu būt vietā, kur šī mūzika ir vairāk aktuāla un mūziķu skaits ir kuplāks, tāpēc vadījos instinktam, metu malā visu, braucu uz šejieni un iestājos Amsterdamas Konservatorijā. Pa šiem gadiem esmu spēlējis ar daudziem Nīderlandes un citu valstu mūziķiem, paspēju dažādu iemeslu dēļ aizceļot uz Kanādu, ASV, Karību salām un pabraukāt nedaudz pa Eiropu, nesen izdevu savu debijas albumu ar manu kvartetu. Vairāk informācijas par tieši manu jaunradi varat atrast manā lapā: «matisscudars.com».

Rūdolfs: Esmu pianists. Pašlaik studēju uz muzicēju Amsterdamā. Varu teikt, ka biju priecīgs par šādas grupas sanākšanu kopā, šie grupas biedri ir ļoti spēcīgi virtuozi, kā arī spēj būt ļoti labi grupas līderi. Viņos redzu ļoti sensitīvus mūziķus, kuri ir arī ļoti dziļi un garīgi cilvēki. Mums katram ir savi projekti, ko var atrast internetā zem mūsu vārdiem, ja kādam ir aizdoma, ka esam galīgi zaļi gurķi, tad droši uzmeklējiet mūsu vārdus interneta mājaslapās.

Līdz šim klausītāji Latvijā nebija par jums plašāk dzirdējuši, bet tagad uzreiz nāksies «ielēkt» šāda pasākumā – kā zināms Lindai ir iespaidīgas idejas, kuras viņa cenšas izstrādāt un realizēt līdz pēdējai niansei – tas ir liels izaicinājums jums, vai tomēr viss norit tik dabiski un viegli, ka pat nav jāiespringst?

Ivars: Kā jau minēju, ar Lindu un lielāko daļu Latvijas mūziķu sadarbojos iepriekš. Šī jaunā sastāva mūziķi, ar ko man ir prieks spelēt kopā, ir ļoti spēcīgi instrumentālisti un personības ar lielu pieredzi. Lindai noteikti ir lieli plāni un darba spējas. Biju pārsteigts, kad viņa man zvanīja un stāstīja par šo projektu. Atzīstami ir tas, ka viņa joprojām ir pilna ar jaunām, svaigām idejām. Grupas sastāvam es ieteicu manus iemīļotākos mūziķus Latvijā un lielisku zviedru basistu, un uzskatu, ka ar šo grupu var realizēt ļoti daudz ideju. Šad tad iet viegli, šad tad- grūti, un tas jau laikam ir tas skaistākais, kad tik daudzas personības sanāk vienuviet un mēģina radīt. Es domāju, ka iznākums ir gana interesants. Domāju, ka šādu Lindu klausītāji vēl nebūs dzirdējuši. Tāpēc ceru, ka cilvēki pagodinās mūs ar savu klātbūtni un enerģiju šīs tūres koncertos.

Matīss: Ja Lindai vajadzēja kādu, kurš «ielēktu» šādā pasākumā, domāju, ka viņa nebūtu aicinājusi tieši šo kompāniju - katrs esam ļoti specifiskas dabas mūziķi un raksturi ar savām muzikālajām ambīcijām un gaumēm, katrs mēs esam ļoti noslogoti mūziķi, katrs dzīvojam citā pasaules malā, un, lai sarīkotu kopīgu tikšanos, tas prasa daudz piepūles. Taču viņa gribēja tieši mūs, tieši mūsu muzikālo esenci, tāpēc mūzikas veidošanas process ir bijis gana interesants, reizēm saspringts un vētrains, jo nav viegli salikt piecus pilnīgi dažādus mūziķus kopā un kopīgi kaut ko radīt - katram no mums ir iespaidīgas idejas un lieli muzikālie ideāli, kas reizēm var nesakrist. Taču domāju, ka gala rezultāts ir gana interesants - visdažādākās muzikālās ietekmes - indie rock, r&b, soul, jazz un klasiskā mūzika - viss sajaukts vienā un «ietērpts» Lindas Leen skanējumā.

Johannes: At first, everything went easy and smoothly and then after a while, when we got to know each other and we went further into the music, we hit some small obstacles. On my opinion that's just a natural way in the process, because at the start we didn't know each other and we were hungry and inspired by these new faces we got to meet. I also think that with these «road bumps» the deeper understanding for the music got clearer and clearer, it's an essential part of the process.

Rūdolfs: Izaicinājums ir vienmēr. Lai nospēlētu lielus koncertus, ir jābūt spējīgam ilgstoši koncentrēties. Ar Lindu brīžiem bija ļoti viegli sastrādāties, brīžiem bija ļoti grūti, jo mūzikas gaumes dažreiz atšķīrās ļoti krasi ,bet domāju, ka Latvijas klausītāji un Lindas fani nebūt nebūs vīlušies, domāju, ka tas vēl vairāk piesaistīs klausītāju uzmanību.

<em style="margin:0px;padding:0px;border:0px;vertical-align:baseline;background-color:transparent;"><strong style="margin:0px;padding:0px;border:0px;vertical-align:baseline;background-color:transp...

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu