«Audi» iepazīstina ar savu jauno un jaudīgo ģimenes auto «S3 Sportback» (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves uzņēmums ir nācis klajā ar savu jaunāko sniegumu jaudīgo ģimenes universālu kategorijā. Ar 300 zirgspēku jaudu un 380 ņūtonmetru lielu griezes momentu, kas ļauj automobilim sasniegt 100 km/h 5,0 sekundēs, var droši teikt, ka «Audi S3 Sportback» piedāvā klasē labāko veiktspēju.

Četru cilindru dzinējs automobilī «S3 Sportback» tika pamatīgi pārbūvēts. Vienīgais, kas tam ir kopīgs ar tā priekšgājēju, ir 1984 cm3 darba tilpums. Tā nominālā 300 zirgspēku jauda ir pieejama pie dzinēja ātruma 5500 apgriezieni minūtē, bet maksimālais griezes moments pastāvīgi ir pieejams pie dzinēja ātruma no 1800 līdz 5500 apgriezieniem minūtē.

Kad «S3 Sportback» ir aprīkots ar papildu aprīkojumā pieejamo sešpakāpju «S tronic» transmisiju, tas spēj uzņemt ātrumu no 0 līdz 100 km/h vien 5,0 sekundēs. Ar manuālo sešpakāpju transmisiju nepieciešams vien par piecām sekundes desmitdaļām vairāk laika. Maksimālais ātrums tiek elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Apvienojumā ar S tronictransmisiju 2,0 l TFSI dzinējs vidēji patērē vien 6,9 l degvielas uz 100 kilometriem.

Abu transmisiju pirmo pārnesumu attiecība ir mazāka, lai nodrošinātu sportiskāku braukšanu, bet sestā pārnesuma lielākā attiecība samazina degvielas patēriņu. Dubulta sajūga transmisiju iespējams pārslēgt arī ar papildu aprīkojumā pieejamajām lāpstiņām uz stūres, tā papildus manuālajam režīmam piedāvā arī automātiskos režīmus D un S.

Priekšējā ass ir novietota par 52 milimetriem tālāk uz priekšu kā iepriekšējam modelim. 2,0 l TFSI dzinējs ir vairāk, kā par pieciem kilogramiem vieglāks kā iepriekšējais dzinējs, tas ir novietots 12 grādu slīpumā uz aizmuguri.

Papildus izsmalcinātajai piekarei un S sporta piekarei, kas pazemina virsbūvi par 25 milimetriem, sportiskāku gaitu radīt palīdz arī asu slodzes sadalījums (59% līdz 41%, no priekšējās ass uz aizmugurējo asi), kā arī jauna, progresīva stūres sistēma. Galvenā progresīvās stūres īpašība ir, ka stūrēšanas kustības nosaka stūres mehānisma pārvada attiecību. Rezultāts ir stabila un praktiski neitrāla stūrēšana, kas nodrošina izcilu precizitāti sportiskas braukšanas laikā un vieglāku stūrēšanu, novietojot automobili stāvvietā.

«Audi S3 Sportback» īpaši dinamisko veiktspēju sasniegt palīdz arī mazsvara konstrukcija. Šī piecdurvju automobiļa pašmasa ir 1445 kilogrami - par 70 kilogramiem mazāk kā iepriekšējam modelim. Par lielāko daļu šī svara samazinājuma jāpateicas virsbūvei.

Šis jaunais, klāsta labākais modelis būs pieejams no 2013. gada septembra. Sākuma cena Vācijā būs 39 800 eiro.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu