«Renaultsport Clio 200 Turbo» mazs auto ar lielu jaudu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Franču autoražotājs ir sagatavojis atbildi mazo un jaudīgo automobiļu tirgus segmentā. Jaunais «Renaultsport Clio 200 Turbo» ar 1,6 litru turbo dzinēju spēj attīstīt 197 zirgspēku jaudu un 240 ņūtonmetru lielu griezes momentu.

Jaudīgā «Clio» jaunais 1,6 litru dzinējs piedāvā zemāku degvielas patēriņu un arī samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Saskaņā ar uzņēmuma oficiālo informāciju 197 zirgspēku dzinējs patērē vidēji 5,3 litrus degvielas uz 100 kilometriem, savukārt CO2 izmešu daudzums sasniedz 144 gramus uz kilometru.

Nedaudz vairāk par 1200 kilogramiem smagais «Renaultsport Clio 200 Turbo» spēj sasniegt 100km/h 6,7 sekundēs un tā maksimālais ātrums 230km/h.

Šis auto tiks piedāvāts divos variantos – «Sport» un «Cup», no kuriem pēdējais variants būs par trim milimetriem zemāks un par 15% cietāka amortizācija. Komplektā nāks arī 18 collu vieglmetāla diski un asāka stūres mehānisma reakcija.

Visiem jaunie modeļi tiks aprīkoti ar «RS Drive control», kas ļaus pielāgot automobili braukšanas noskaņojumam – «Normal», «Sport», un «Race». Pēdējos divos režīmos automašīnas dzinējs kļūst atsaucīgāks un piedāvā vairāk jaudas no zemākiem apgriezieniem. Arī ātrumkārbas darbība tiek nedaudz paātrināta, kuru vislabāk var izjust «Race» režīmā. Abiem pēdējiem režīmiem tiek piedāvāta vēl papildus starta kontroles funkcija.

«Renaultsport Clio 200 Turbo» modelis ir aprīkots ar «Renault R-Link» sistēmu, kuru var uzlabot līdz «RS Monitor», kas principā ir telemetrija sistēma ar kuras palīdzību ir iespējams sekot līdzi dzinēja parametriem un perfomancei. Papildus bonuss ir iebūvēta GPS sistēma ar hronometru, kas ļaus uzņemt ātrākos apļa laikus.

Paredzams, ka aizraujošais «Renaultsport Clio 200 Turbo» Eiropas autodīleru salonos nonāks jau pēc pāris mēnešiem un maksās 25 000 eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu