Režisors Nords: Īstais gandarījums nāks vēlāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Foto: Reuters/Scanpix

Kinorežisors Jānis Nords, kura filma «Mammu, es tevi mīlu!» vakar 63. Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā saņēma Starptautiskās žūrijas balvu, atzīst, ka tas īstais gandarījums par apbalvojumu nāks tikai vēlāk.

Sarunā ar aģentūru LETA Nords atklāja, ka viņam ir liels prieks, ka viņa filma spēja atrast vietu žūrijas sirdīs un prātos - tas viņam ir ļoti patīkami. «Tas īstais gandarījums nāks vēlāk, būs jātiek ar to galā,» nosmējās režisors.

Nords arī saņēmis uzaicinājumus piedalīties citu valstu kinofestivālos - uzaicinājumi ir saņemti no ASV, Kanādas, Austrālijas un Izraēlas.

Zināms, ka Latvijā viņa filmu sāks izrādīt jau nākamās nedēļas nogalē - gan kinoteātros, gan kultūras namos. «Ar tiem kinoteātriem mums ir, kā ir, cik varēsim, tik mēģināsim noklāt,» viņš teica.

Lūgts komentēt valsts atbalstu kino nozarei Latvijā, viņš atzina, ka līdz ar finanšu krīzi šis atbalsts ir mazinājies, taču, panākot lielāku finansējumu, būtu iespējams panākt, ka tiek ražots vairāk kinofilmu. Līdz ar to Latvijā augtu kino un arī kultūras latiņa.

Jau ziņots, ka 63. Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā apbalvotas divas Latvijas filmas - Jāņa Norda pilnmetrāžas spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu!» un Ēvalda Lāča animācijas filma «Eži un lielpilsēta», aģentūru LETA informēja Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Abas filmas bija iekļautas «Genertion Kplus» sadaļā un abas saņēmušas apbalvojumus - Norda filma ieguvusi Starptautiskās žūrijas balvu un 7500 eiro naudas balvu. Savukārt Lāča animācijas filma ieguvusi žūrijas balvu, kā arī bērnu žūrijas diplomu.

«Mammu, es Tevi mīlu!» ir Norda otrā režisētā spēlfilma. 2008.gadā par režisora darbu filmā «Amatieris» viņš ieguva nacionālā kino festivāla «Lielais Kristaps» balvu nominācijā «Gada debija». Nords bijis arī scenāriju autors spēlfilmai «Seržanta Lapiņa atgriešanās», kā arī veidojis īsfilmu «Au Revoir Monkeys» un «Freedom Day».

Nords filmai «Mammu, es Tevi mīlu!» ir ne tikai režisors, bet arī scenāriju autors, filmas operators ir Tobiass Datums. «Mammu, es Tevi mīlu!» ir otrā studijas «Tanka» producētā pilnmetrāžas spēlfilma.

«Mammu, es tevi mīlu!» ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmit gadus vecu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, viņa mammas lomā - aktrise Vita Vārpiņa. Abi galvenie varoņi piedalījās arī filmas pirmizrādē Berlīnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu