«Nissan Leaf» autovadītāji ir nobraukuši jau 260 miljonus kilometru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves uzņēmums «Nissan» nelielā izmēra elektromobili sāka ražot 2010 gadā un kopš tā laika visā pasaulē ir pārdoti jau 50 000 eksemplāri. Apstrādājot datus par visiem šiem modeļiem ir izdevies noskaidrot, ka kopā autovadītāji ir nobraukuši aptuveni 260 miljonus kilometru, neradot ne grama kaitīgo izmešus. Salīdzinājumam attālums līdz saulei ir vidēji 150 miljonu kilometru.

Lai arī automašīnu tirgū pirms «Leaf» ir bijuši citi elektroautomobiļi, nevienam nav izdevies sasniegt 50 000 slieksni, kas padara šo modeli par ejošāko elektroautomobili visā pasaulē.

Ņemot vērā ierobežoto distanci, kuru ir iespējams veikt ar pilnu akumulatoru uzlādi varētu domāt, ka ar šiem automobiļiem maz brauc, taču kāds autovadītājs no Japānas ir pieveicis jau 175 000 kilometru ar savu «Leaf». Eiropas rekordists ir kāds Spānijas autovadītājs, kurš nobraucis 43 000 kilometru vienā gadā.

Pēdējo 12 mēnešu laikā Eiropā ir strauji pieaugušas elektroautomobiļu ātrās uzlādes stacijas, kurās iespējams uzlādēt automašīnas akumulatorus no nulles līdz 80% aptuveni pusstundas laikā. Pirms gada staciju skaits bija tikai 158, taču uz šo brīdi ir uzbūvēta jau 601 šāda uzpildes stacija.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu