Berlīnes kinofestivāla «Zelta lāci» saņem rumāņu režisora filma «Child's Pose» (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Prestižā Berlīnes kinofestivāla galveno balvu - «Zelta lāci» - sestdien saņēmusi rumāņu režisora Pētera Necera filma «Pozitia Copilului» (angliskajā nosaukumā - «Child's Pose»).

Filma vēsta par valdonīgu māti, kas izmanto savu sociālo stāvokli, lai paglābtu no cietuma dēlu, kurš ar automašīnu nobraucis pusaugu zēnu.

Labākā aktiera gods šogad Berlīnes kinofestivālā ticis Bosnijas čigānu tautības aktierim Nazifam Mujidžam par lomu filmā «Epizoda u zivotu beraca zeljeza» («An Episode in the Life of an Iron Picker»), kas saņēmusi arī žūrijas «Grand Prix» un «Sudraba lāča» balvu kā otrā labākā filma.

Savukārt par labāko aktrisi atzīta čīliešu aktrise Paulina Garsija par tēlojumu filmā «Gloria».

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls, kurš šoreiz kino cienītājus kopā pulcēja jau 63.reizi, ir viens no svarīgākajiem kinofestivāliem pasaulē. Festivālā tiek izrādītas līdz pat 400 filmām, aptuveni 20 filmas sacenšas par festivāla galvenajām balvām - «Zelta lāci» un «Sudraba lāci».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu