Igaunijā aktīvāk iegādājas videi draudzīgākos auto (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

«SEB» līzinga apkopotie dati liecina, ka iedzīvotāji Igaunijā daudz biežāk nekā Latvijā un Lietuvā dod priekšroku ekoloģisko automobiļu iegādei. 2012. gada laikā «SEB» līzinga apkalpotās privātpersonas Baltijas valstīs kopumā ir iegādājušās 210 jaunus automobiļus, kuru CO2 izmeši ir mazāki par 130 g/km, vairāk nekā puse no tiem - Igaunijā.

Uzņēmuma datu analīze liecina, ka 2012. gada laikā Baltijā, izmantojot «SEB» līzings finansējumu, tikai privātpersonas vien iegādājas 210 jaunus un videi draudzīgākus auto. Igaunijas iedzīvotāji iegādājās 159 automašīnas ar samazinātu CO2 izmešu daudzumu un vidēja automašīnas cena sasniedza 14,9 tūkstošus eiro.

Igaunijas iedzīvotāji ir iecienījuši tādus videi saudzīgākus modeļus kā «Škoda Fabia», «Kia Rio» un «Toyota Yaris». Savukārt, Latvijas iedzīvotāji priekšroku dod tādiem videi draudzīgākiem auto modeļiem kā «Mitsubishi COLT», «Volkswagen Golf» un «Opel Corsa». Latvijā 2012. gadā ar «SEB» līzinga starpniecību tika iegādātas 36 vieglās automašīnas un vidējā automašīnas vērtība bija 12,9 tūkstoši eiro. Lietuvas iedzīvotāji ir mazāk aktīvi «zaļo» auto iegādes ziņā - 2012. gadā «SEB» līzings Lietuvā nofinansēja 15 automašīnas un vidējā automašīnas cena bija 11,6 tūkstoši eiro. Populārākais automašīnu modelis ar pazeminātu CO2 izmešu daudzumu Lietuvā bija «Toyota Yaris».

«Igaunijas labie rezultāti ir saistīti ar kopējo automašīnu līzinga tirgus attīstību šajā valstī - jau divus gadus ziemeļkaimiņu līzinga tirgus ir atdzīvojies un Igaunijā daudz aktīvāk nekā citās Baltijas valstīs notiek automobiļu pārdošana privātpersonām. Savukārt, Lietuvā ir ļoti aktīvs mazlietota vieglā autotransporta tirgus. Tieši tāpēc arī jaunu videi draudzīgāku auto pārdošanas apjomi šobrīd ir mazāki. Latvijas pārdošanas dati ir adekvāti mūsu tirgus situācijai - tikai 20% no pirmo reizi reģistrēto vieglo automašīnu pārdošanas apjomiem ir attiecināmi uz privātpersonām, no kuriem puse jeb 51% izmanto līzinga kompāniju finansējumu,» skaidro «SEB» līzinga vadītāja Nellija Kočanova.

Kopš 2011. gada oktobra «SEB» Baltijas valstīs piedāvā īpašu «Eko» līzinga finansējumu privātpersonām, kas paredz, ka visu jaunu automašīnu, kuru CO2 izmešu apjoms nepārsniedz 130 g/km iegādes finansējumam, ir nodrošināta viena procentpunkta atlaide no aprēķinātās klienta līzinga likmes.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu