Igaunijā atklāts pasaulē pirmais elektrisko automašīnu ātrās uzlādes tīkls (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Uzlādes stacijas uzstādītas uz intensīvas satiksmes ceļiem visās apdzīvotajās vietās, kur iedzīvotāju skaits lielāks par 5000. Maksimālais attālums starp ātrās uzlādes stacijām uz galvenajiem ceļiem ir 40–60 km. «ABB Terra 51 DC» uzlādes tehnoloģija nodrošina elektrisko automašīnu akumulatoru uzlādi 15–30 minūšu laikā, kamēr standarta maiņstrāvas (AC) lādētājam nepieciešamas astoņas stundas.

«Uzņēmums «ABB» lepojas ar iespēju būvēt savu pirmo visu valsti aptverošo elektrisko automašīnu ātrās uzlādes tīklu Igaunijā, kas pazīstama kā e-lielvalsts,» sacīja Bo Henriksons (Bo Henriksson), «ABB» vadītājs Baltijas valstīs. «Visu valsti aptverošs ātrās uzlādes tīkls sniedz pārliecību elektrisko automašīnu īpašniekiem un tiem, kas domā par šādu automašīnu iegādi. Uzlādes tīkla būvniecība Igaunijā uzņēmumam «ABB» ir nodrošinājusi pieredzi, kas būs noderīga līdzīgu tīklu attīstīšanā citās valstīs,» uzsver Henriksons.

Ātrās uzlādes stacijas atbilst standartam CHAdeMO, un tās var izmantot elektrisko automašīnu uzlādēšanai ar līdzstrāvu (DC) līdz pat 50 kWs, kā arī maiņstrāvu (AC) līdz 22 kWs, turklāt nepieciešamības gadījumā šīs metodes var izmantot vienlaicīgi. Uzlādes stacijas ir savienotas ar centrālo sistēmu, izmantojot interneta savienojuma starpniecību. «Uzņēmuma jaunās paaudzes uzlādes staciju priekšrocības ir to moduļi, lietotājam draudzīgā saskarne un saderība ar mobilajiem maksājumiem un interneta lietojumprogrammām, pie kurām Igaunijas iedzīvotāji ir jau pieraduši,» sacīja Marts Tūlings (Mart Tuuling), Automātikas sistēmu nodaļas vadītājs Igaunijas «ABB».

Par spīti skarbajiem laikapstākļiem 2012.gada pēdējā ceturksnī tika uzstādīti aptuveni 90% no visām uzlādes stacijām. Uzlādes staciju uzstādīšana un konfigurēšana visā Igaunijas teritorijā bija sarežģīts process, kas prasīja rūpīgu kvalificēto speciālistu un elektroenerģijas uzņēmumu sagatavošanos.

Ātrās uzlādes stacijām ir CE marķējums. Šis sertifikāts apliecina atbilstību ES drošības direktīvām. «ABB» ir pirmais DC ātrās uzlādes risinājumu piegādātājs, kas sekmīgi izturējis sertificētas iestādes veikto CE pārbaudi. Uzņēmuma ātrās uzlādes stacijas atbilst visām elektromagnētiskās saderības un zemsprieguma direktīvu prasībām, kuru mērķis ir nodrošināt elektriskā aprīkojuma drošību.

Visu valsti aptveroša elektrisko automašīnu uzlādes tīkla izveide kļuva aktuāla 2011. gadā, kad Igaunijas valdība parakstīja līgumu ar uzņēmumu «Mitsubishi Corporation» par 10 miljonu emisijas vienību (noteiktā daudzuma vienību) pārdošanu, lai uzsāktu elektriskās mobilitātes programmu Igaunijā.

Trīsdaļīgā programma paredzēja visu valsti aptveroša elektrisko automašīnu uzlādes staciju tīkla izveidi, subsīdiju programmu fiziskām personām, kas iegādājas elektriskās automašīnas, 507 elektrisko automašīnu «Mitsubishi i-Miev» iegādi Sociālo lietu ministrijas administratīvajiem ierēdņiem, kā arī 507 lēnās uzlādes punktu būvniecību. Turklāt uzņēmums ABB izstrādāja arī lēnās uzlādes punktu tīklu.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu