«Lielās mūzikas balvas» saviesīgās aizkulises (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

19. februārī, plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā operā ar Hennessy atbalstu notika «Lielās mūzikas balvas 2012» pasniegšanas svinīgā ceremonija un koncerts, kurā tika pasniegtas  pasniegtas balvas deviņās kategorijās. Pēc svinīgās daļas notika saviesīgs vakars ar tostiem un sirsnīgām sarunām.

Lielo mūzikas balvu kategorijā PAR MŪŽA IEGULDĪJUMU – saņēma dziedātāja Laima Andersone-Silāre.

Lielo mūzikas balvu īpašā kategorijā PAR IZCILU IEGULDĪJUMU LATVIJAS MŪZIKAS VĒSTURES IZPĒTĒ saņēma Arnolds Klotiņš par grāmatu «Mūzika okupācijā. Latvijas mūzikas dzīve un jaunrade 1940–1945».

Šis veikums fundamentāli un izsmeļoši aplūko grāmatas nosaukumā redzamo laikposmu, rādot lielisku paraugu, kā mūzikas vēsturniekam strādāt ar vēstures materiāliem, un atgādinot, ka bez vēstures izpētes un apzināšanās nav iespējams tagadnes procesu adekvāts novērtējums un nākotnes prognožu veidošana.

Lielo mūzikas balvu kategorijā GADA DEBIJA un «Hennessy» naudas balvu 2000 EUR profesionālās izaugsmes un prasmju papildināšanai studijās vai meistarklasēs saņēma vijolniece Elīna Bukša.

Lielo mūzikas balvu kategorijā GADA JAUNDARBS saņēma Mārtiņš Viļums par skaņdarbu «Tvyjōraan», kura pirmatskaņojums notika 2012. gada 3. novembrī Lielajā ģildē – muzicēja «Sinfonietta Rīga» un diriģents Normunds Šnē.

Lielo mūzikas balvu kategorijā GADA KONCERTS saņēma «Garanča & Šišons. LNSO Jaungada gala koncerti» 28. decembrī Latvijas Nacionālajā operā un 30. decembrī Lielajā ģildē ar Elīnu Garanču (mecosoprāns), Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Karelu Marku Šišonu (rīkotājs – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris).

Lielo mūzikas balvu kategorijā GADA UZVEDUMS saņēma koncertizrāde «Cantando y amando» Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē (producents – Latvijas Nacionālā opera).

Lielo mūzikas balvu kategorijā PAR IZCILU INTERPRETĀCIJU saņēma vijolniece Baiba Skride par solo Johannesa Brāmsa Vijolkoncertā 15. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri un diriģentu Andri Nelsonu.

Lielo mūzikas balvu kategorijā PAR IZCILU SNIEGUMU saņēma akordeoniste Ksenija Sidorova par solo Erki Svena Tīra opusa «Prophecy» atskaņojumā 31. maijā Lielajā ģildē (ar «Sinfonietta Rīga» un diriģentu Normundu Šnē) un par solokoncertu 23. novembrī Spīķeru koncertzālē.

Lielo mūzikas balvu kategorijā PAR IZCILU DARBU ANSAMBLĪ saņēma vijolnieks Sandis Šteinbergs.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu