«Audi» ierindojas starp 50 novatoriskākajiem uzņēmumiem pasaulē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Žurnāla «MIT Technology Review» redaktori «50 nerimstošāko uzņēmumu» sarakstā šogad iekļāva arī «Audi», atzinīgi novērtējot tā bezpilota braukšanas projektu, ko tas prezentēja «Patērētāju elektronikas» izstādē Detroitā.

Tehnoloģija ir balstīta uz autoražotāja adaptīvo kruīza kontroli ar «stop&go» funkciju, kas papildināta ar sānu vadības sistēmu. Divi radara sensori 35 grādu skenēšanas leņķī uzrauga zonu līdz pat 250 metru attālumā pirms automobiļa. Platleņķa video kamera uzrauga joslu apzīmējumus un spēj uztvert arī objektus, piemēram, citus automobiļus, gājējus vai margas.

Astoņi ultraskaņas sensori uzrauga zonu tieši pirms automobiļa un tā stūros. Lāzera skeneris piegādā precīzus datus, kas apkopoti aptuveni 140 grādu leņķī līdz pat 80 metru attālumā pirms automobiļa. «Mēs esam patiešām pagodināti, ka esam iekļauti pasaules novatoriskāko uzņēmumu sarakstā. Tas parāda, ka Audi ir labi sagatavots nākotnei,» uzsver «Audi» vadītāju valdes priekšsēdētājs Ruperts Štādlers (Rupert Stadler).

«Kā to norāda «Audi» sauklis «Vorsprung durch Technik», tas ir viens no līderiem elektronisku un elektromehānisku sistēmu integrēšanā,» komentē Volfgangs Dīrhaimers (Wolfgang Dürheimer), «AUDI AG» Tehniskās izstrādes nodaļas valdes loceklis. «Ņemot vērā jau izmantotās automobiļa palīgsistēmas, bezpilota braukšana ir loģisks nākamais uzņēmuma solis.»

Pateicoties plašam drošības, komforta un ērtības aprīkojuma klāstam, kā arī personalizētiem interneta pakalpojumiem automobiļos, «Audi» jau šobrīd ir vadošā loma premium segmentā. Zem nosaukuma «Audi connect» uzņēmums klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus, piemēram, tiešsaistes satiksmes informāciju, «Google Earth» un «Street View», laika apstākļu datus, lidmašīnu un vilcienu sarakstus, kā arī piekļuvi sociālo mediju pakalpojumiem, piemēram, «Facebook» un «Twitter».

Iekļaušana Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta «50 nerimstošāko uzņēmumu» sarakstā ir trešais apbalvojums, ko «Audi» bezpilota braukšanas tehnoloģija ir ieguvusi. Janvārī ASV žurnāls «Popular Science» atzina «Audi» bezpilota parkošanās sistēmu automobiļa novietošanai daudzstāvu autostāvvietās par «Nākotnes produktu», savukārt specializētais mediju tīkls «The Verge» šā gada «Patērētāju elektronikas» izstādē nosauca jauno «Audi» sistēmu par «Labāko autonozares tehnoloģiju».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu