«Volkswagen» ir apstiprinājis masveida ražošanai super ekonomisko XL1 modeli (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Futūristiskais «Volkswagen XL1» pasaules uzmanību izpelnījās jau pirms vairākiem gadiem, kad tika atklāti oficiālie degvielas patēriņa rezultāti. Vācijas autobūves lielākais ražotājs uzteica mērķi izveidot automašīnu ar degvielas patēriņu 1l/100km un te ir rezultāts.

Neticami zemais degvielas patēriņš ir panākts ar teicamu aerodinamiku (dc 0,189), zemo automašīnas pilno masu (795kg) un zemo gravitācijas centru. Ar šādiem parametriem divvietīgais XL1 spēj pārvietoties ar ātrumu 100 km/h un izmantot tikai 8,4 zirgspēku jaudu no pieejamajiem 75 zirgspēkiem.

Unikālā automašīna ir aprīkota ar efektīvu hibrīddzinēju, kurš apvieno divu cilindru TDI dīzeļmotoru ar 48 zirgspēku jaudu un elektromotoru ar 27 zirgspēku jaudu. Pārvietojoties tikai uz elektrības ir iespējams nobraukt līdz 50 kilometriem.

Noteiktā patēriņa mērķis tika izpildīts ar uzviju, jo saskaņā ar uzņēmuma oficiālajiem datiem XL1 patērē vidēji 0,9 l/100km un izdala nieka 21 g/km kaitīgos CO2 izmešus.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, XL1 ir spējīgs attīstīt 160 km/h lielu ātrumu, savukārt sprints līdz 100 km/h aizņems nepilnas 13 sekundes.

Ražošanai gatavais XL1 modelis savu debiju piedzīvos gaidāmajā Ženēvas auto izstādē un pārdošanā varētu nonākt nākamā gada sākumā. «Volkswagen» pagaidām ir apstiprinājis 50 XL1 modeļu izgatavošanu, ja pieprasījums pēc šiem super ekonomiskajiem automobiļiem augs, tad tiks palielināta arī ražošanas jauda. Automobiļa cenu uzņēmums vēl tur noslēpumā.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu