Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecību jāpabeidz 2015.gada vasarā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunās ēkas būvniecības pirmās kārtas būvdarbi jāpabeidz 2015.gada jūlijā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja būvfirmas «Re&Re» pārstāve Ilze Zute.

Pirmās kārtas būvniecības darbu nodošanas termiņš ir 29 mēneši. Sākotnēji tiks veiktas jaunā A korpusa skiču projekta korekciju izmaiņas un tiks izstrādāts A korpusa pirmās kārtas būvniecības tehniskais projekts, informēja Zute.

A korpusa pirmās kārtas būvdarbus paredzēts sākt ar būvlaukuma sagatavošanu un ierīkošanu, komunikāciju pārnešanu un jaunu tīklu ierīkošanu, kam sekos nulles cikla būvniecība un pirmās kārtas pārējie darbi.

Jaunā A korpusa pirmās kārtas kopējā telpu platība paredzēta 30 438 kvadrātmetri ar pagrabstāvu un vairākiem virszemes stāviem, informēja Zute.

Jau ziņots, ka 18.februārī parakstīts līgums par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunās ēkas būvniecības uzsākšanu. Rīgas Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca par 39 090 857 latiem būvēs jaunu korpusu, ko veiks piegādātāju apvienība SIA «Skonto būve» un SIA «Re&Re».

Stradiņa slimnīcas attīstības projekts aizsākts 2006.gadā ar starptautisku plenēru. 2008.gada nogalē noslēdzās Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecības publiskā apspriešana, 2009.gada martā tika saņemts Rīgas domes apstiprināts projektēšanas un arhitektūras uzdevums. Svinot Stradiņa slimnīcas 100.dzimšanas dienu, 2010.gada februārī svinīgi tika ielikts pamatakmens slimnīcas jaunajam korpusam. 2010.gada 28.oktobrī slimnīcas teritorijā uzsākta ēku demontāža, lai atbrīvotu vietu slimnīcas jaunā korpusa būvlaukumam.

Slimnīcas attīstības projekta finansēšana tiek veikta no valsts galvotā aizdevuma 46,4 miljonu latu apmērā un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem (ERAF) 17 miljonu latu apmērā.

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca ir atklāta 1910.gadā, vairākas ēkas celtas arī padomju laikos. Simtgadīgo ēku infrastruktūra ir nolietota un vairs neatbilst mūsdienu prasībām. Patlaban Stradiņa slimnīcas kompleksa būtiskākā problēma ir telpu trūkums, kas pacientiem liedz saņemt veselības aprūpi nepieciešamajā apjomā un kvalitātē, apgrūtinot arī pacientu pārvietošanu un kavējot personāla darbu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu