AIP vēršas Ģenerālprokuratūrā pret IZM (118)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Augstākās izglītības padome (AIP) vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu izvērtēt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbības likumību, slēdzot līgumu ar auditorsabiedrību SIA «Deloitte Latvia» par AIP īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta «Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai», norises likumības un kvalitātes audita veikšanu.

Paziņojumā medijiem AIP uzsver, ka iepirkuma rezultātā, pilnvarojot SIA «Deloitte Latvia» veikt uzraudzības funkciju – auditēt AIP, tās īstenoto projektu, IZM valsts pārvaldes funkciju ir nodevusi privātpersonai. Tas ir klajā pretrunā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 41.panta otrās daļas 3.punktu. Proti, likums aizliedz deleģēt iestāžu un pārvaldes amatpersonu uzraudzību privātpersonai.

Tāpat AIP jau iepriekš vērsās Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar lūgumu sniegt viedokli par IZM piemēroto iepirkuma procedūru no SIA «Deloitte Latvia». No IUB vēstules nepārprotami secināms, ka iepērkot audita pakalpojumus, kā juridiskās konsultācijas, ir pārkāpta spēkā esošā iepirkumus reglamentējoša likumdošana.

AIP ieskatā apšaubāma varētu būt ne tikai pašas iepirkuma procedūras likumība, bet arī šīs procedūras rezultātā tapušais SIA «Deloitte Latvia» ziņojums.

AIP vērsusies Ģenerālprokuratūrā, vienlaikus iesniedzot arī konkrētus dokumentus, kā arī detalizētu un normatīvajos aktos balstītu situācijas aprakstu.

Komentāri (118)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu