Video: Nedēļa pēc Čeļabinskas meteorīta kritiena; apkopoti dramatiskākie videomirkļi (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Nedēļu pēc tam, kad visu pasauli pāršalca ziņa par postījumiem, ko Čeļabinskas apgabalā Krievijā nodarījis krītošs meteorīts, internetā parādījies video, kurā apkopoti dramatiskākie aculiecinieku fiksētie kosmiskās parādības mirkļi.

Tikmēr kāds profesionāls fotogrāfs, kuram arī izdevies iemūžināt meteorīta sprādzienu, pastāstījis vietējiem medijiem, ka viņa pirmā doma bijusi - notiek kodoluzbrukums.

31 gadu vecais Marats Ahmetaļejevs pastāstījis «Siberian Times», ka uzstādījis savu fotoaparatūru, lai fotografētu apkārtni, kad debesis pēkšņi pāršķēlusi spožā gaisma.

«Es sajutu svelmi sejā un stipras sāpes acīs no spilgtās gaismas, tas ilga nepilnu sekundi. Manas domas bija spontānas un haotiskas. Pirmā doma bija - tas nav meteorīts, bet atombumba,» atceras aculiecinieks.

Fotogrāfs uz mirkli esot atcerējies arī par iespējamo zemes sadursmi ar asteroīdu, tad prātā esot iešāvusies doma par lidmašīnas katastrofu. Vīrietis atceras, ka šoks bijis vēl lielāks, kad atskanējuši sprādzieni

Kā ziņots, tieši pirms nedēļas Čeļabinskā nokrita vērienīgs meteorīts. Notikušajā cieta vairāk nekā 1500 cilvēku, no kuriem vismaz 38 joprojām spiesti ārstēties slimnīcā.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu