Jaunais satiksmes ministrs nosauc savas prioritātes (84)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Šodien amatā apstiprinātā satiksmes ministra Anrija Matīsa prioritātes būs ceļu stāvokļa sakārtošana un Eiropas Savienības (ES) fondu projektu īstenošana.

Matīss uzsvēra, ka satiksmes jomā ir ļoti daudzi jautājumi, kas ir jārisina nekavējoties. Piemēram, pavasarī esot redzams, kas notiek ar ceļu stāvokli, un tas ir jāsakārto. Otrkārt, nepieciešams sākt darbu pie ES struktūrfondu projektu ieviešanas, lai varētu tos sākt laicīgi īstenot un līdzekļi bez kavēšanās nonāktu Latvijas tautsaimniecībā.

Tāpat būšot jāpabeidz vairāki iesāktie darbi, piebilda ministrs.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē satiksmes ministra amatā apstiprināja līdzšinējo satiksmes ministrijas valsts sekretāru Matīsu.

Par Matīsu nobalsoja 73 deputāti no Reformu partijas, «Vienotības», kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti un opozīcijas pārstāvji – «Saskaņas centrs» (SC) un Zaļo un zemnieku savienība. Savukārt pret bija 12 koalīciju pārstāvošie deputāti no nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK).

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Matīss ieguvis inženierzinātņu bakalaura un maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē. Iepriekš strādājis arī dažādos amatos Ekonomikas ministrijā (EM), tad 2008.gadā tika iecelts par EM valsts sekretāru, bet 2009.gadā tika pārcelts Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā.

Jau vēstīts, ka satiksmes ministrs Aivis Ronis pirms mēneša paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu