Pavasara sadziedāšanās cīņa «Koru Kari 3» ir klāt (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šīs vasaras dziesmu svētku vēstnesis – TV3 šovs «Koru Kari 3» – sāksies jau marta sākumā. Atklāšanas reizē šova vadītāji Anna Rozīte un Lauris Reiniks skatītājus iepazīstinās ar septiņiem dzīvespriecīgiem un košiem koriem un to vadītājiem. Dziedātāji pārstāvēs visus Latvijas novadus, lai deviņu nedēļu ilgā muzikālā sacensībā mērotos spēkiem jeb balsīm un dziesmām. Nenokavējiet muzikālās sacensības «Koru Kari 3» no 3.marta ik svētdienu 20:00 tiešraidē kanālā TV3.

Šova «Koru kari 3» tiešraides vadīs un septiņu koru dalībniekus atbalstīs un uzmundrinās šarmantie vadītāji Anna Rozīte un Lauris Reiniks. Žūrijas godā ik svētdienas vakaru koru sniegumu vērtēs «Koru Kari» otrās sezonas uzvarētāja – Madonas zaļā kora – vadītāja, dziedātāja Ieva Kerēvica un Rīgas valsts 2. ģimnāzijas Jauktā kora un Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora «Aura» mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols. Abiem māksliniekiem ik nedēļu pievienosies kāds cits, trešais priekšnesumu vērtētājs, šova atklāšanas reizē tas būs pirmo «Koru Karu» uzvarētājs Daugavpils oranžā kora vadītājs Atis Auzāns.

Abi šova vadītāji atklāj kādas noskaņas valda pirms gaidāmās muzikālās cīņas šovā Koru Kari 3. Anna Rozīte neslēpj: «3.martu es gaidu ar lielu saviļņojumu un patīkamu satraukumu. Man ir liels prieks un gods būt daļai no šī šova, kas noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu, jo dziesmai ir liels spēks!» Savukārt Lauris Reiniks ir patīkami satraukts par atgriešanos šajā projektā: «Esmu patīkami satraukts gan par projekta atgriešanos televīzijas ekrānos, gan par savu atgriešanos ekrānos un sadarbību ar Annu. Gaidot dziesmu svētkus, šis ir īstais laiks, kad šai koru sadziedāšanās svētkiem bija jāatgriežas ēterā. Tie būs svētki visiem!»

3.martā TV3 tiešraidē šovu un dziedāšanas svētkus atklās septiņi kori un koru vadītāji – Liepājas Balto viļņu koris un Guntis Veits, Rīgas Jūras zilais koris un Māra Upmane– Holšteina, Rīgas Zelta saules koris un Normunds Jakušonoks, Cēsu karmīnsarkanais koris un Marts Kristians Kalniņš, Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un Normunds Zušs, Dobeles Violetais ceriņu koris un Ieva Sutugova, Lielvārdes sarkanais teiksmu koris un Aija Andrejeva. 3.martā, šova atklāšanas reizē koru vadītāji TV3 skatītājus iepazīstinās ar sava kora dalībniekiem, ar kuriem kopā izpildīs vienu no sava repertuāra zināmākajām dziesmām. Sākot ar 10.martu, katru svētdienas vakaru Koru Kari 3 ietvaros varēs baudīt koncertus ar konkrētu muzikālu tematiku, ikviens varēs dziedāt līdzi tautā iemīļotām un zināmām melodijām. Tomēr šovs paliek šovs – 10.marts būs pirmais vakars, kad kādam no koriem šovs būs jāpamet.

Šova producente Ilze Ūdre atklāj vairāk par gatavošanos Koru Kariem 3: «Zvaigznes ar koriem jau jūt pirmā raidījuma satraukumu, mēģinājumi notiek katru dienu līdz pat vēlai naktij, tiek šūti tērpi, gatavoti krāšņi priekšnesumi, lai 3.martā skatītāji varētu izbaudīt visu Koru Karu spožumu. Lai arī šī ir draudzīga spēle, katra zvaigzne jau plāno savus stratēģiskos soļus, lai ar savu kori atšķirtos, pārsteigtu, paliktu skatītāju atmiņā un uzvarētu, dziedot latviešu un cittautu skaistākās dziesmas.»

Dziesmoto cīņu šovā «Koru Kari 3» uzsāks septiņi kori, katrā no tiem piedalīsies 16 dziedātāji no konkrētās pilsētas, pārstāvot visus Latvijas novadus. Sākot ar 10.martu ik svētdienu šovu atstās viens koris, taču izbalsotajiem koriem tiks dota arī otra iespēja 31.marta vakarā. Šajā īpašajā reizē notiks atgriešanās koncerts, kurā izbalsotie kori sacentīsies par iespēju atkārtoti iekļūt dziedāšanas svētkos. Arī trešajā Koru Karu sezonā galvenā balva tiks veltīta pilsētai, kuru pārstāv uzvarētāju koris. Balvā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti konkrētam labdarības mērķim, kuru izvēlējies kora vadītājs. Katrs no septiņiem koriem savus nodomus labdarībai TV3 skatītājiem atklās šova atklāšanas reizē, 3.marta vakarā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu