Valmierā būs apskatāms bronzā atliets BMX velosipēds par godu Štrombergam (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Māra Štromberga un viņa komandas panākumiem olimpiskajās spēlēs liecinās pie Vidzemes Olimpiskā centra Valmierā novietots bronzā atliets BMX velosipēds, ko iecerēts veidot dabiskā lielumā, identisku Māra Štromberga velosipēdam, aģentūrai LETA pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītājas vietniece Līga Tarbuna.

Februārī Valmieras pilsētas pašvaldība izsludinājusi atklātu konkursu par būvprojektu izstrādi vieglatlētikas stadiona rekonstrukcijai, vieglatlētikas manēžas celtniecībai Jāņa Daliņa ielā 2, peldbaseina un BMX riteņbraukšanas trases celtniecībai Rīgas ielā 91, un tajā skaitā arī Māra Štromberga BMX riteņa bronzas atlējuma novietojuma vietas vizualizācijai teritorijā pie Vidzemes Olimpiskā centra, stāsta Tarbuna.

Piedāvājumu iesniegšana atklātajā konkursā par būvprojektu izstrādi noslēgsies šā gada 9.aprīlī.

Konkursa galvenie nosacījumi ir, lai divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga BMX ritenis būtu dabiskā izmērā, atliets bronzā, ērti pieejams interesentiem kā tūrisma objekts, uz kura var droši uzkāpt, apsēsties un nofotografēties. Tam jābūt stabili novietotam, labi saskatāmam no galvenās ielas jebkurā diennakts laikā.

Kā norāda Tarbuna, atklātā konkursā tiks izstrādāts BMX riteņa eksponēšanas laukuma un apkārtnes attīstības redzējums, iekļaujot apgaismošanas, teritorijas labiekārtošanas, vides pieejamības un informatīvos risinājumus.

2012.gada 23.augustā Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti nolēma izsludināt ideju konkursu par divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga un BMX komandas sporta sasniegumu godināšanu un iemūžināšanu Valmieras pilsētvidē. Konkursā tika saņemts 21 ierosinājums, ko iesniedza 15 personas.

Ideju konkursā vērtēšanas komisija par labāko ideju atzina Valmieras Drāmas teātra valdes locekles Evitas Sniedzes ierosinājumu Māra Štromberga un BMX komandas panākumus Pekinas un Londonas olimpiskajās spēlēs iemūžināt ar Valmieras pilsētvidē novietotu bronzā atlietu BMX velosipēdu. Velosipēdu iecerēts veidot dabiska lieluma, identisku Māra Štromberga velosipēdam, stāsta Tarbuna.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis atzīst: «Ierosinājumu par dabiska lieluma BMX velosipēdu konkursa vērtēšanas komisija un domes deputāti atzina par labāko variantu. Velosipēdam jābūt praktiski pielietojamam, lai ikviens var apsēsties uz divkārtējā olimpiskā čempiona riteņa, kaut īsu brīdi jūtoties kā olimpiskais čempions trasē. Idejas izpildījumu uzticēsim profesionāliem māksliniekiem.»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu