Lapsa: Karginam un Krasovickim līdz mūža galam jābūt pateicīgiem Latvijas valstij (105)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

«Parex bankas» bijušajiem īpašniekiem un valdes locekļiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim līdz mūža galam vajadzētu būt pateicīgiem Latvijas valstij, jo tas, ko Latvijas valsts «Parex» bankas kraha laikā izglāba, bija tieši viņi, intervijā žurnālam «Playboy» atzīst žurnālists Lato Lapsa.

Lapsa uzskata, ka «Parex» banka «tādā veidā, kādā tā tika glābta, tika glābta stulbuma, neizdarības, nejēdzības un neapņēmības dēļ un to izdarīja ļoti konkrēti cilvēki.»

Uz jautājumu, kuri bija šie cilvēki, Lapsa atbild: «Ir pavisam konkrēta [Ilmāra] Rimševica, [Irēnas] Krūmanes, [Ivara] Godmaņa, [Ata] Slaktera, [Mārtiņa] Bičevska un tā tālāk atbildība.»

«Bet tas, ko varu pateikt un kas ir mana pārliecība,- tas, ko Latvijas valsts izglāba, bija abi kungi: Kargins un Krasovickis. Ja Latvijas valsts ar minēto «valstsvīru» rokām nebūtu pārņēmusi «Parex» banku, Kargins un Krasovickis, ja būtu dzīvi, staigātu pa pasauli pliki, un nebūtu viņiem ne villu, ne miljonu, ne kā cita.[...] Tāpēc Karginam, ar Krasovicki līdz mūža galam vajadzētu būt pateicīgiem Latvijas valstij,» uzskata Lapsa.

Visu interviju ar žurnālistu Lato Lapsu lasiet žurnāla «Playboy» marta numurā!

Komentāri (105)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu