Vietā, kur Krievijā nokrita meteorīts, konstatētas anomālijas (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Čebarkulas ezera dzīlēs Krievijā konstatētas nelielas magnētiskā lauka anomālijas, kas varētu būt saistītas ar to, ka ezerā atrodas lielas atlūzas no meteorīta, kas tajā iekrita 15.februārī, ziņo ITAR-TASS.

Pie šāda secinājuma nonākuši zinātnieki, kas veikuši ezera gultnes izpēti.

Pēc iegūto datu apstrādes zinātniekiem būs iespējams noteikt, kur precīzi atrodas lielākie kosmiskā objekta atlūzu gabali.

«Fiksēto anomāliju kartē redzams, ka meteorīts krišanas laikā visdrīzāk sadalījies, un ezera dzīlēs guļ atsevišķu lielu fragmentu veidā,» aģentūrai ITAR-TASS pastāstīja Urālu federālās universitātes pētnieks Jevgēņijs Narhovs.

Jau ziņots, ka zinātniekiem līdz šim izdevies atrast atsevišķus meteorīta gabalus, lielākais no kuriem ir divus kilogramus smags.

Tikmēr astoņi no kopumā 1613 meteorīta kritiena rezultātā cietušajiem cilvēkiem joprojām atrodas slimnīcā, kaut viņu stāvoklis vairs netiek vērtēts kā smags. Kāda vīrieša, kuram sākotnēji draudēja rokas amputācijas, veselības stāvoklis pašlaik tiek vērtēts kā vidēji smags.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu