Ģimeni satrauc Pistoriusa tēva publiskie izteikumi (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavībā aizdomās turētā sprintera Oskara Pistoriusa ģimene atkal mediju uzmanības lokā - šoreiz skrējēja tēvs Henke Pistoriuss nācis klajā ar «rasistiskiem apgalvojumiem».

Ģimenes galvas paziņojumi, ka tik liels ieroču arsenāls, kāds bija Pistoriusam, vajadzīgs arī tāpēc, ka baltajiem Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) iedzīvotājiem netiek nodrošināta pilnvērtīga aizsardzība pret noziedzniekiem.

Pēc šī paziņojuma ģimene norobežojās no Henkes Pistoriusa teiktā kādam britu izdevumam, paskaidrojot, ka šis ieroču arsenāls nepieciešams «sportam un medībām».

«Daži ieroči ir medībām, daži aizsardzībai,» skaidrojis ģimenes galva, norādot, ka DĀŖ valdošā partija Āfrikas Nacionālais kongress nenodrošina pienācīgu iedzīvotāju aizsardzību no dažādiem noziedzīgiem grupējumiem.

Tikmēr ģimene paudusi nožēlu par šiem tēva izteikumiem un paziņojumā norādīja, ka norobežojas no tiem.

«Mēs esam dziļi satraukti par Henkes Pistoriusa paziņojumiem un apliecinām, ka Pistoriusi ieročus izmanto tikai sportam un medībām. Viņa komentāri nepārstāv Oskara, kā arī pārējo ģimenes locekļu viedokli,» norādījusi ģimene.

Kā zināms, šobrīd Oskars Pistoriuss ir atbrīvots pret drošības naudu un savu vainu Stīnkempas nāvē noliedz.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu