Par «Eiropas gada auto 2013» tiek kronēts jaunais «Volkswagen Golf» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais «Golf» ir Eiropas «Gada auto 2013». Populārais, starptautiskais konkurss «Gada auto» tiek uzskatīts par vienu no svarīgākajiem mērinstrumentiem autonozarē. Uzvarētāji tika paziņoti pirms Ženēvas autoizstādes.

Prof. Dr. Martins Vinterkorns (Prof. Dr. Martin Winterkorn), Volkswagen AG vadītāju valdes priekšsēdētājs, teica: «Tas ir izcils rezultāts, un mēs ar to ļoti lepojamies. Šis Eiropas svarīgākais apbalvojums lieliski papildina mūsu jau iegūto apbalvojumu sarakstu. Automobili «Golf» par ikonu ir padarījuši vairāk kā 29 miljoni klientu un «Golf» turpinās savu panākumu stāstu.»

Balsojums par «Gada auto» ir vecākais un slavenākais balsojums Eiropā. Balvas labākajiem automobiļiem ik gadu tiek pasniegtas jau kopš 1964. gada. Žūrija, kas sastāv no 58 autonozares žurnālistiem no 22 valstīm, jau laikus bija nominējusi astoņus kandidātus, lai tie piedalītos fināla atlasē.

Tie dažu pēdējo mēnešu laikā tika testēti un salīdzināti, kā arī vērtēti atbilstoši plašam kritēriju klāstam, piemēram, degvielas efektivitāte, komforts, drošība, braukšanas īpašības, funkcijas, dizains un tehnoloģiskais progress. Piecdesmitajā tradicionālā konkursa norises reizē jaunais Golf pārspēja savus septiņus konkurentus, fināla balsojumā kopumā iegūstot 414 punktus - otrās vietas ieguvējs atpalika par 212 punktiem. Līdz šim populāro balvu ir saņēmuši divi «Volkswagen» modeļi: «Golf» 1992. gadā un «Polo» 2010. gadā.

Eiropas veiksmīgākais automobilis septītajā paaudzē ir ticis vēl vairāk uzlabots. Jaunais «Golf» ieguva augstu novērtējumu ne tikai par tā kvalitāti, komfortu, zemo degvielas patēriņu un izmešu daudzumu, kā arī izcilajām braukšanas īpašībām, bet arī svarīgākajā - drošības jomā.

Labākais piemērs tam ir standarta komplektācijā iekļautā automātiskā pēcsadursmes bremzēšanas sistēma, kas pēc nopietna negadījuma automātiski nobremzē automobili, lai samazinātu atlikušo kinētisko enerģiju, tādējādi ļaujot izvairīties no sekojošām sadursmēm. Tajā izmantotas arī vairākas drošības un palīgsistēmas, piemēram, standarta elektroniskais XDS diferenciāļa bloķētājs, preventīvā pasažieru aizsardzības sistēma un joslas saglabāšanas palīgsistēma. Kopā tās piedāvā maksimālu drošību un komfortu par saprātīgu cenu.

Pirms augstākā rezultāta iegūšanas konkursā «Gada auto» gan Vācijā, gan ārpus tās tika saņemti vēl vairāki citi apbalvojumi: «Labākie 2013. gada auto», «Auto trofeja 2012», «Auto der Vernunft (saprātīgais auto)» un britu «Top Gear - vienīgais auto, kas Jums jebkad būs vajadzīgs».

Modeļa «Golf» panākumu stāsts ir pārsteidzošs. Tas atrodams visos kontinentos vairāk kā 120 valstīs. Pateicoties gandrīz 30 miljoniem saražotu šī modeļa automobiļu, «Golf» pāris pēdējās desmitgades ir uzstādījis jaunus standartus kompaktajā klasē. Tajā tika ieviestas jaunas tehnoloģijas, piemēram, ABS, gaisa drošības spilveni un elektroniskā trajektorijas stabilizācijas programma, kas šī modeļa vārdā nosauktajā klasē ir nozīmīgi ietekmējušas autobūvniecību.

Finālā rezultāti:

«Volkswagen Golf» — 414 balsis

«Toyota GT86/Subaru BRZ» — 202 balsis

«Volvo V40» — 189 balsis

«Ford B-Max» — 148 balsis

«Mercedes A-class» — 138 balsis

«Renault Clio» — 128 balsis

«Peugeot 208» — 120 balsis

«Hyundai i30» — 111 balsis

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu