Dāmu izlases kandidātu saraksts bez Jēkabsones-Žogotas (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips nosaucis 23 basketbolistes, kuras tiks uzaicinātas gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram, vēsta «basket.lv».

Sarakstā iekļautas desmit basketbolistes, kuras pērn izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, vēl piecas spēlētājas ar valstsvienības spēļu pieredzi, kā arī astoņas debitantes. Treniņi sāksies 1. maijā, bet Eiropas čempionāts startēs 15. jūnijā.

Apakšrupu turnīrā Trelazē Latvijas komanda spēlēs pret Francijas (15. jūnijā), Lielbritānijas (16.) un Serbijas (17.) izlasēm. Trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā, bet ceturtā brauks mājās.

«Diemžēl esam cietuši zaudējumus – smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, Zane Tamane paziņojusi, ka valstsvienībā vairs nespēlēs. Pēc garāka vai īsāka pārtraukuma atgriežas Elīna Babkina un Aija Brumermane, iesaistām spēlētājas, kuras labi sevi parādījušas sezonas laikā. Turklāt jādomā arī par nākotni, dodot iespēju talantīgajām jaunietēm iepazīt valstsvienībā valdošo gaisotni un prasības,» stāsta Nerips.

«Protams, cerējām uz Anetes Jēkabsones-Žogotas līdzdalību, bet respektējam viņas lēmumu un saprotu motivāciju. Paldies Anetei par ilggadējo ieguldījumu un arī par to, ka atbildi esam saņēmuši laikus. Situācija ir skaidra, jāspēlē ar tiem resursiem, kādi ir,» norāda treneris.

Pati basketboliste uzsver, ka Latvijas izlase viņai joprojām ir mīļa, taču pēdējā laikā arī sāpīga tēma. «Kopš 2009. gada vasaras, kad aizvadīju pēdējo spēli Eiropas čempionātā Rīgā palikusi līdz galam nepadarīta darba sajūta, tomēr patlaban jūtu, ka slodzi klubā un izlasē apvienot nevaru

«No sliedēm ļoti izsitis smagais savainojums – ceļgala krustenisko saišu plīsums. Vasarā labi pastrādāju trenera Viktora Lāča vadībā, tomēr atgriezties laukumā bija ļoti grūti. Tikai nupat sāku sajust spēli, joprojām laukumā nejūtos tik labi, cik pašai gribētos. Ilgu laiku strādāja zemapziņā ieliktās bremzes, baidījos riskēt, nevarēju spēlēt tik droši un agresīvi, cik biju pieradusi. Ceru, ka līdz Eirolīgas finālturnīram sportiskā forma vēl uzlabosies, taču īstas pārliecības nav. Tāpat kā nav skaidrības, ko darīšu pēc šīs sezonas – tālu uz priekšu neko vairs neplānoju,» skaidro Anete.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu