Maizītis skaidro, kad sniedzis informāciju ārvalstu diplomātiem (49)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amata kandidāts Jānis Maizītis šodien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas sēdē pauda, ka, būdams ģenerālprokurora amatā, informāciju ārvalstu diplomātiem sniedzis tikai pēc saskaņošanas ar procesa virzītāju, lai netiktu izpausta informācija, kas traucētu izmeklēšanai.

Portāls «pietiek.com» marta sākumā ziņoja, ka Maizītis savu ģenerālprokurora pilnvaru laikā ir aktīvi sadarbojies ar ASV vēstniecību Latvijā un sniedzis arī apjomīgus rakstiskus ziņojumus par dažādu krimināllietu izmeklēšanas gaitu, detaļās izklāstot arī izmeklēšanas noslēpumus.

Ārvalstu diplomāti var prasīt ziņas par konkrētām lietām saistībā ar savas valsts investīciju, interešu un pilsoņu aizstāvību, bet jautājums, «kā un cik» ārvalstu diplomāti par tām tiek informēti, pauda SAB vadītāja amata kandidāts.

Maizītis skaidroja, ka mūsu diplomāti rīkojas līdzīgi, prasot informāciju par Latvijas intereses skarošiem jautājumiem. SAB vadītāja amata kandidāts uzsvēra, ka mēs esam neatkarīga, demokrātiska republika, kurai ir jābūt cienīgi pārstāvētai NATO aliansē, kurā cits citu respektē.

ZZS frakcija ar Maizīti pārrunāja arī citus jautājumus. Viņš izteica pieļāvumu, ka nepieciešams veidot jaunu operatīvo darbību regulējošu likumu.

Tāpat kandidāts uzskata, ka personas, kurām tiek atteikta pielaide valsts noslēpumam, vajadzētu kaut kādā mērā informēt par argumentiem, kamdēļ pieņemts šāds lēmums.

Jau ziņots, ka Nacionālā drošības padome pagājušajā piektdienā nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku Maizīti. Par SAB direktora apstiprināšanu būs jālemj Saeimai.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu