«Audi» kaļ plānus jaunam <i>hiperauto</i> (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Uzņēmuma tehniskais direktors Volfgangs Durhaimers (Wolfgang Dürheimer) intervijā portālam «Autocar» atzina, ka šobrīd projekts atrodas izvērtēšanas stadijā, taču paredzams, ka tas varētu nonākt arī līdz ražošanas stadijai.

Paredzams, ka jaunais hiperauto tiks balstīts uz «LeMans» sacensību automobiļa, taču atbilstošs ikdienas prasībām. «Patlaban notiek intensīva tirgus analīze un rēķinātas aptuvenās izmaksas, taču potenciāls jaunam hiperauto ir,» norādīja Durhaimers.

Projekta mērķis ir apvienot «LeMans» autosporta tehnoloģijas ar standarta ceļa mašīnām. «Visi tehnoloģiskie risinājumi mums jau ir un automašīnas projektēšana nebūtu jāsāk no nulles,» uzsvēra Durhaimers.

Topošais automobilis visticamāk varētu tikt aprīkots ar jaudīgu dīzeļa hibrīddzinēju, kurš varētu tikt atvasināts no «LeMans» sacensību modeļiem. ««Ferrari LaFerrari» pierādīja to, ka hibrīdtehnoloģijas spēj padarīt automašīnas ātrākas un jaudīgākas. Mēs nedrīkstam palikt uz vietas un jāturpina progress jaunās tirgus nišās,» uzsvēra Durhaimers.

Konkrētāku informāciju varētu sagaidīt nākamajā pasaules mēroga auto izstāde, kura norisināsies Frankfurtē.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu