«Volvo» izstrādājis tehnoloģiju, kura glābs riteņbraucēju un gājēju dzīvības (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas autoražotājs ir izstrādājis jaunu tehnoloģiju, kura uzmanīs automašīnai apkārt esošos riteņbraucējus un gājējus. Bīstamas situācijas gadījumā automašīna pielietos tūlītēju bremzēšanu, tādējādi novēršot potenciālo sadursmi.

Pēc «Volvo» aprēķiniem puse no bojāgājušajiem riteņbraucējiem Eiropas ceļu satiksmes negadījumos ir cietuši sadursmēs ar automašīnām.

Jaunā drošības tehnoloģija tika prezentēta Ženēvas auto izstādē. Drošības sistēmas pamatā ir jauna programmatūra, kura apstrādā radara un kameras sniegto informāciju. Automašīna automātiski atpazīst visus apkārtējos gājējus un riteņbraucējus. Bīstamas situācijas gadījumā automašīnas drošības sistēma automātiski pielieto darba bremzes, lai izvairītos no potenciālās sadursmes.

«Šis ir nākamais solis ceļā uz mērķi radīt tādas «Volvo» automašīnas, kuras neizraisa ceļu satiksmes negadījumus,» norādīja «Volvo» Mārketinga un Pārdošanas nodaļas vecākais viceprezidents Dugs Speks (Doug Speck).

Jaunā drošības sistēma būs pieejama no 2013.gada maija «Volvo» V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 un S80 modeļiem.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu