Pistoriuss, kurš nošāva draudzeni, cīnās ar grūtībām (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sprinteris Oskars Pistoriuss, kuru apsūdz par savas draudzenes Rīvas Stīnkempas noslepkavošanu, izpārdod savus īpašumus, lai segtu tiesas izmaksas.

Sportista tuvākais draugs pastāstījis, ka Pistoriuss pārdod savu «īpašumu un visu pārējo», jo viņam nepieciešama nauda, lai cīnītos tiesā.

Draugs arīdzan pastāstīja, ka sprinteris ir salūzis un var izdarīt pašnāvību.

Tāpat izskanējis, ka dienā, kad 26 gadus veco sportistu arestēja, viņš policistiem teica: «Es izdzīvošu. Es uzvarēšu,» atbildot policistam, kurš viņam sacīja, ka viņš var nokļūt cietumā uz ilgu laiku.

Pistoriusam atkal jāierodas tiesā 4.jūnijā.

Jau ziņots, ka Pistoriuss apsūdzēts iepriekš plānotā savas draudzenes slepkavībā, kas notikusi 14.februāra rītā Pistoriusa mājās Pretorijā.

26 gadus vecais Pistoriuss apgalvo, ka kļūdaini noturējis 29 gadus veco Stīnkempu par kramplauzi un tāpēc viņu nošāvis caur aizslēgtām tualetes durvīm. Viņa tika atrasta mirusi 14.februārī Pistoriusa mājoklī ar trim šautām brūcēm galvā, elkonī un gūžā.

Ar Pistoriusu Rīva draudzējās divus mēnešus un mitinājās skrējēja mājā Pretorijas pilsētā.

Pagājušajā vasarā Dienvidāfriku pārstāvošais Pistoriuss kļuva par pirmo sportistu ar amputētām kājām, kurš piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs. Viņš startēja 400 metru un 4x400 metru stafetē. Savukārt paraolimpiskajās spēlēs Pistoriuss kļuva par čempionu 4x400 metru stafetē.

Pistoriuss skrien ar speciāli izgatavotām īpašas oglekļa šķiedras protēzēm. Kājas viņam tika amputētas gada vecumā pēc smagas slimības.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu