Maizītis: Esmu jau izbaidījies, nedzīvoju ar tādām emocijām (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amata kandidāts Jānis Maizītis nebaidās par gaidāmā Saeimas balsojuma rezultātu, jo viņš ir «jau izbaidījies» un nedzīvo ar šādām emocijām.

Vaicāts, vai viņu nebaida scenārija atkārtošanās, kad Saeima balsojumā par viņa apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā uz kārtējo termiņu nobalsoja pret, Maizītis šodien žurnālistiem atbildēja: «Nē, nebaida. Es, ziniet, esmu jau izbaidījies, tāpēc nedzīvoju ar tādām emocijām.»

Taujāts par atklātā balsojuma nozīmi, viņš norādīja, ka gan atklātajam, gan slēgtajam balsojuma ir savas pozitīvās puses. Jebkuru lēmumu var paskaidrot un pamatot arī atklāti, piebilda kandidāts.

Viņš skaidroja, ka saistībā ar partiju frakciju apmeklēšanu nedomā par balsojuma rezultātu. Maizītis kā savu pašreizējo darbu uztver atbildēšanu uz jautājumiem, tajā skaitā par sarunās minētajām problēmām.

Maizītim rīt, 12.martā, ieplānota tikšanās ar apvienības «Saskaņas centrs» frakciju.

Pašlaik tiek prognozēts, ka atklāts balsojums par Maizīti varētu notikt 14.marta Saeimas sēdē.

Kā ziņots, Saeima 2010.gadā ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu tomēr neievēlēja tā brīža Ģenerālprokuratūras vadītāju Maizīti. Balsojums bija aizklāts, tāpēc nebija zināms precīzs balsu sadalījums starp politiskajiem spēkiem, taču iepriekš atbalstu Maizītim bija solījušas gandrīz visas Saeimā pārstāvētās partijas.

Jau vēstīts, ka Nacionālās drošības padome nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku Maizīti.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu