/nginx/o/2018/07/20/10942720t1hf7b1.jpg)
Pēc Beerdrinkera lūguma esam saglabājuši viņa oriģinālo rakstības stilu.
Atkāpe-ungāru gulašs ir viņu nacionālais ēdiens.
Ungāriem,lai pagatavotu gulašu,svarīgas ir četras lietas-Paprika,Sīpoli,Ķiploki,
čili pipars....bez tā gulašs nebūs...
Esmu lasījis latviešu«gulaša» receptes...nav piparu un ķiploku-sanāk latviešu gaļas mērcīte-garšīga bezgala,bet-nav gulašs...
Ungāri ,ēdiena pagatavošanā ,pārsvarā izmanto liellopa gaļiņu.Bet-tiek lietota arī cūciņa.Arī tas ir gulašs...
Man bija cūciņa-cūkas ciska,jeb šķinķis...
Es zināju,ka šķiņķi & cisku vajag šmorēt 3stundas-man laiks bija pietiekoši...
Lab.
Vajadzīgs-
1. 1 kg. gaļas (par cūciņu-kakla karbonāde,lāpstiņa vai pavēdere-nekad ne cisku! Ja izvēlaties cisku,nāksies 3 stundas pie plīts būt).
2. Divas lielas paprikas-var būt vairāk.
3. Daudz sīpolu un ķiploku.
4. Burkāni.
5. Tomāti (daudz).Izmantoju «chopped tomatoes»...laikam «mīcītie tomāti»?
6. Čili pipars. lauru lapa. melnie pipari.
Pagatavošana.
1. Cepam pannā,kubiņos sagrieztu gaļiņu. Kad tika apcepta-maucam katlā. Sautējam gaļiņu (kakla karbonāde vai pleciņš,vai pavēdere-sautēsies 30 min-ciska (šķiņķis) gatavosies 3 stundas.
2. Grāpī sautējas gaļiņa...lai turpina sautēties...
3. Sagriežu burkānus,un -uz pannas...apceptus-grāpī iekšā.
4. Tiek apcepti sīpoli-turpat iekšā...
5. Cepam papriku,kad paprika jau ir,metam klāt sauju ķiploku,negrieztus,daiviņās un čili piparu :)-un katlā...chopped tomatoes turpat....gāžam klāt mīcītos tomātus
6. Ielejam glāzē ūdeni,pieberam 2 karotes miltu,rūpīgi samaisām,un-maisot piemaucam klāt mūsu maģjāru gulašam...
7. Uzkarsējam gulašu līdz maksimālajam. Un nogriežam.
Viss-gulašs ir gatavs.
Ja kāds man teiks,ka ēdiena bļodiņa ir maziņa-ēdam no lielā grāpja :)
brāl, «no kojām»,nav tās bļodas nemaz tik netīras :)