Hakeri internetā publisko Mišelas Obamas un slavenību personīgos datus (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Hakeri internetā publiskojuši ASV pirmās lēdijas Mišelas Obamas un citu sabiedrībā populāru cilvēku personīgos datus.

Izmantojot kādu Krievijas tīmekļa vietni, internetā nopludināta informācija par slavenību finanšu stāvokli, kā arī publiskots šo personu sociālās apdrošināšanas kods.

Tīmeklī publiskoti Mišelas Obamas, ASV Federālā izmeklēšanas biroja direktora Roberta Millera, ASV viceprezidenta Džo Baidena, tieslietu ministra Ērika Holdera, bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones, kā arī aktiera Arnolda Švarcenegera, popdīvas Bejonsas, viņas vīra "Jay-Z", dziedātājas Britnijas Spīrsas, aktiera Mela Gibsona un citu sabiedrībā zināmu cilvēku personīgie dati.

Par prezidenta un viņa ģimenes locekļu aizsardzību atbildīgais ASV Slepenais dienests norāda, ka sākta izmeklēšana, taču komentārus pagaidām nesniedz.

Arī FIB sākta izmeklēšana, taču plašāka informācija netiek sniegta un netiek arī apstiprināta cietušo personu identitāte.

Nopludinātie dati satur informāciju par veiktajiem norēķiniem ar kredītkarti, ziņas par hipotekāro kredītu vai citām darbībām ar finanšu līdzekļiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu